HSP dr. Ante Starčević: ‘Mi ne stojimo iza priopćenja o Mamiću!’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što je portal Zagreb.info prenio zaprimljeno priopćenje nakon presude Mamiću, a na koje je poslano u ime HSP dr. Ante Starčević, a potpisano od strane Pere Ćorića “glavnog tajnika” ove stranke, iz HSP AS stigao je demanti spomenutog priopćenja.

Naime, kako navode iz ove stranke, Pero Ćorić nije njihov tajnik, dapače, isključen je iz stranke još u ožujku, a zbog čega je medijima odaslao priopćenje u ime svoje, sad već bivše stranke, nije poznato.

Kako navode iz HSP AS, “sigurni su kako je ovo priopćenje poslano upravo kako bi se bacila ljaga na inicijativu pravaških stranaka o okupljanju i zajedničkom djelovanju koja će u narednim danima ugledati svjetlo dana”.

Njihov demanti prenosimo u cjelosti:

1. Apsolutno je netočna informacija kako iza ovakvog suludog priopćenja, u kojem se spaja
nespojivo, stoji HSP AS s obzirom na činjenicu kako je potpisani Pero Ćorić isključen iz stranke 24.ožujka 2018. godine. Dovođenjem tog ‘gospodina’, i izrečenog s njegove strane u okviru navedenog ‘priopćenja’, učinjena je teško popravljiva šteta prema HSP AS.

2. Nedvojbeno smo sigurni kako je ovo priopćenje poslano upravo kako bi se bacila ljaga na
inicijativu pravaških stranaka o okupljanju i zajedničkom djelovanju koja će u narednim danima ugledati svjetlo dana, a u kojoj definitivno niti u jednom svom dijelu nema mjesta za Peru Ćorića – osobu koja je najveći protivnik i kamen spoticanja pravaškog okupljanja od 2011. godine naovamo.

3. HSP AS, kao dio pravaške političke obitelji, apsolutno je na braniku tradicionalnih hrvatskih vrijednosti koje obuhvaćaju čestitost, poštenje, provedbu zakona, a koji su svoj devijantni oblik poruge dobili upravo kroz ovakva priopćenja koja neutemeljeno prenosite od osoba neovlaštenih za predstavljanje i zastupanje.

4. Koliki je očaj navedenog ‘gospodina’ najbolje govori činjenica kako se u jednom tekstu nastoji umiliti kako kod potencijalnog političkog sponzora s jedne strane (op.a. Mamić) tako i kod potencijalnih birača (op.a. Torcide) s druge strane. Upravo takvo političko djelovanje dovelo je navedenog ‘gospodina’ na margine, ne državne, već i lokalne politike na razini grada (op.a. Ilok) iz kojeg dolazi. Navedeni ‘gospodin’ tijekom svoje političke karijere nebrojeno je puta pokazao kako ne razumije elementarne vrijednosti, ali i principe na kojima funkcionira društvo, pa tako ni kako funkcionira supkulturna scena kakva je navijačka.

5. U konačnici, nakon forme, samo nakratko ćemo se osvrnuti i na sadržaj navedenog ‘priopćenja’. HSP AS će uvijek zastupati pravo pojedinca na pravedno i pošteno suđenje, ali jednako tako zastupat ćemo i beskompromisno provođenje sudskih odluka pogotovo prema onima kojima su puna usta Hrvatske, a džepovi još puniji nezakonito prisvojenih hrvatskih kuna!


Komentari