HSLS negoduje zbog Tomaševićevih rezova u sportu! Imaju i poseban zahtjev za Cibonu

Foto: HSLS

Nova uprava Cibone predstavila je javnosti planove za konsolidaciju kluba. Slijedom toga, otkrili su da postoji financijski manjak u iznosu od 37 milijuna kuna te su naveli da su to spremni sanirati do kraja aktualne sezone. Pored toga, iz Grada traže od košarkaškog kluba da se do 30.-tog u ovom mjesecu isele iz centra Dražen Petrović jer se zbog neuredne dokumentacije Cibona ne može prijaviti na natječaj za korištenje dvorane.

Navedenu situaciju komentirali su iz gradske organizacije HSLS-a Kristijan Jelić i Darko Klasić.

“Gradska organizacija HSLS-a traži od gradske uprave odgodu provedbe navedene odluke o iseljenju Cibone barem do kolovoza ove godine”, apelira Jelić, a Klasić upozorava da je usprkos tomu što je prošle godine donesen najveći gradski proračun od oko 15 milijardi kuna, Tomašević odlučio štedjeti na sportu i smanjio financiranje za 50 milijuna kuna.

“Uštede su napravljene 20 milijuna kuna u okviru Zg sportskog saveza , 10 milijuna kuna u Ustanovi za upravljanje sportskim objektima i 20 milijuna kuna ušteda na vrhunskom sportu”, objašnjava Klasić, prenosi Radio Sljeme.

Iz zagrebačkog HSLS-a naglašavaju da je poticanje masovnosti u sportu osnova za budući razvoj sporta u Zagrebu.

“Zagrebački sport obuhvaća oko 105.000 aktivnih sudionika , od kojih je 45000 registriranih sportaša , te cca. 60000 rekreativaca , djece i mladeži. Poticanje masovnosti u sportu i posebno uključivanje što većeg broja djece osnova su za budući razvoj sporta u Zagrebu i državi”, zaključuju iz HSLS-a.