HNS Grada Zagreba komentirao milijunske gubitke Holdinga i ZET-a

FOTO: Dražen Komar

HNS Grada Tagreba je komentirao reviziju učinkovitosti Holdinga i ZET-a. Smatraju kako su u Holdingu “veličanstveno nesposobni” s obzirom na milijunske gubitke. Njihov komentar prenosimo u cijelosti.

“Nakon što je objavljeno izvješće Revizije o učinkovitosti poslovanja ZET-a u posljednjih nekoliko godina, razuman čovjek zapita se: ZET dobiva stotine milijuna kuna subvencija iz gradskog proračuna za svoju jedinu djelatnost, stotine tisuća kuna i milijune za “besplatne” prijevoze, a oni “zauzvrat” što (ne)rade?
Ne ulažu u radnike i njihovu edukaciju, ne ulažu u servise i radionice i dopuštaju da one propadaju, ne ulažu u suvremene tehnologije i opremu za servisiranje, ne obnavljaju tramvajske pruge EU sredstvima jer im to nije u interesu, ne planiraju niti metra novih pruga (i tako već 20 godina) …
Pa što onda uopće rade?
Dižu kredite da bi pokrivali gubitke, stotine milijuna kuna plaćaju vanjskim firmama za održavanje i popravak pruga, autobusa i tramvaja pokraj svojih živih i sposobnih zaposlenika, “osmišljavaju” nove cijene raznih karata i stvaraju gubitke na tome, zapošljavaju podobnike, a ne žele nove servisere i vozače, u prvih 6. mjeseci ove godine natuku više od 50 milijuna kuna gubitka u poslovanju, smanjuju polaske i vozne redove jer nemaju dovoljno vozila i time smanjuju kvalitetu usluge nama koji sve to plaćamo…
Jer kada kao odgovor Reviziji Holding i ZET navedu da “… ne postoje uvjeti za samostalno održavanje tramvajskih vozila s obzirom da ZET nema odgovarajuću opremu, softverska i hardverska rješenja, obučene i specijalizirane zaposlenike, kao niti u potpunosti prilagođene prostore za utvrđivanje kvarova, popravaka i održavanja opreme i uređaja”, onda se s punim pravim treba zapitati što oni uopće rade i za koga?! A imaju zaposlenih više od 400 djelatnika za poslove servisiranja i imovinu koju puštaju da propada?!
Ili su veličanstveno nesposobni ili … ?”

Komentari