HERMAN O TOMAŠEVIĆEVOJ PRVOJ GODINI: ‘Nismo puno ni očekivali od nekoga tko do sada nije ništa drugo radio osim što je ležao po cesti’

Ilustracija: Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Nakon dva desetljeća vladavine pokojnog Milana Bandića, Zagreb je dobio novog gradonačelnika. Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević glavni grad Hrvatske vodi točno godinu dana, a koliko je uspio ostvariti od obećanog i postaje li Zagreb zeleniji kao što je obećao, za HRT su komentirali oporbenjaci.

Marković: ‘Trava se ne kosi, smeće se ne odvozi’

“U gradu situacija je takva da se trenutno trava ne kosi, smeće se ne odvozi, javna nabava je značajno usporena što je usporilo i sve ostale procese u gradu, Plinaru su doveli do stanja stečaja unutar godinu dana, od dječje bolnice Srebrnjak vrlo vjerojatno će morati odustati”, upozorava MOST-ov zastupnik Lovro Marković.

Oporba podsjeća i na lošu infrastrukturu u gradu, čemu svjedoči često pucanje cijevi, a tu su i problemi u Holdingu i otkazi.

“Dobro je da u gradu Zagrebu više ne pričamo o korupciji, kriminalu, pogodovanju i sličnom, no građani očekuju više, građani sada očekuju rješavanje problema koji su nagomilani, koji su teški”, poručuje Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini iz redova SDP-a koji je koalicijski partner Možemo.

Herman: ‘Što je sa zelenim predizbornim obećanjima?’

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman se pita gdje su nestala zelena predizborna obećanja. Upozorava da Jakuševac nije zatvoren te da će se kasniti s novim modelom prikupljanja otpada.

“Nismo puno više ni očekivali od nekoga tko do sada u svom životu nije ništa drugo konkretno radio nego što je ležao po cesti i prosvjedovao. Ozbiljna politika je jedno, a aktivizam nešto sasvim drugo”, izjavio je Mislav Herman.

Smatra da bi gradonačelnik trebao malo ubrzati stvari.

Klisović: ‘Polako Zagreb dovodimo u red’

Predsjednik Gradske Skupštine Joško Klisović podsjeća da su grad zatekli u jako lošem stanju.

“Polako grad dovodimo u red. Tek kad stabilizirate financije možete govoriti o pravim razvojnim projektima koje grad treba”, kaže Klisović.


Komentari