Herman o novom šefu zagrebačkog SDP-a: ‘Dobivamo Tita umjesto ozbiljnih političkih sadržaja….Pametnom dosta’

Foto: Pixsell

UJJUTIzjava novoizabranog šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca  da će mu jedna od prvih zadaća biti povratak Trga maršala Tita u Zagrebu, vrlo se brzo proširila medijima, a i on je sam potvrdio da je privukao pozornost. Navedeni trg preimenovan je 2017. godine, a hoće li se o tome opet raspravljati na sjednici Gradske skupštine, za Zagreb.info otkrio je Joško Klisović ustvrdivši da će ime sadašnjeg Trga Republike Hrvatske sigurno doći na red u ovom mandatu.

Što o Gotovčevoj izjavi misli oporba, upitali smo predsjednika zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana.

“Iskreno nam je žao da je prvi potez novog lidera zagrebačkog SDP-a najava povratka imena trga Josipu Brozu Titu. Nažalost, opet svjedočimo da se SDP ponajviše bavi ideološkim temama te da nemaju vlastitog sadržaja za politike koje interesiraju građane Zagreba. Ljudi žele sadržaje i politike koje stvaraju nove vrijednosti, a ne da rješenja tražimo u komunističkom totalitarizmu. Zar nije glavni cilj gradskih politika aktivno radno stanovništvo i poboljšavanje njihovih uvjeta, kao i stvaranje okruženja za bolje i kulturnije društvo u svim generacijama. S Titom to sigurno ne dobivamo”, smatra Herman.

On stoji iza mišljenja da bi se Gotovac, kao novi šef zagrebačkog ogranka SDP-a trebao baviti nekim drugim pitanjima.

“Od novog čelnika SDP-a dobivamo Tita umjesto ozbiljnih političkih sadržaja. Zašto g. Gotovac – u danima kada nova gradska vlast ukida demografsku mjeru roditelj odgojitelj – ne zaštiti prava majki odgajateljica i djece koji ostaju bez svojih obećanih prava. Zar to ne bi bila socijalna demokracija?”, pita se predsjednik zagrebačkog HDZ-a te upozorava na “bizarnosti” u Gotovčevim izjavama.

“On kao profesor na fakultetu, ali i kao konzultant koji je puno radio na pravima radnika to jako dobro zna. Ono što je daleko najbizarnije u prvim obraćanjima g. Gotovca je sljedeće, citiram: „Hrvatska je postala zemlja spinova i političke lukavštine, umjesto da se sadržajno nešto doprinosi“. I to je rekao čovjek kojemu je prvi potez najava povratka imena trga po Josipu Brozu Titu i pravdanje da je s time želio privući pažnju. Svaka čast profesore. Pametnom dosta”, zaključio je Mislav Herman.

Komentari