HDZ-ovac UDARIO NA SVOGA: ’Herman ne može kvalitetno voditi pa bio je akter partnerstva s Bandićem’

FOTO: Facebook

Kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a Pavo Kostopeč održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na protukandidata Mislava Hermana i njegove kandidate za potpredsjednike, ministra i ministricu.

“Herman ne može kvalitetno više voditi zagrebačku organizaciju zbog neuspjeha koji je postigao, a i zbog činjenice da je dugo godina bio akter političke scene i partnerstva kojeg je vodio pokojni Bandić”, rekao je pa dodao kako je stranci potrebna promjena. Navodi zatim i kako je trenutno vodstvo zagrebačkog HDZ-a polučilo neuspjeh na izborima, a zaključuje da je rezultat istih suradnja sadašnjeg vodstva s Bandićem. “Zbog čega je sposobnost njihove kritike i opozicijske uloge u zagrebačkoj Gradskoj skupštini ograničena”, tvrdi.

Smatra i da Brnjac i Aladrović, inače kandidati za potpredsjednika, neće imati vremena, prostora, energije niti vizije da bi se posebno bavili zagrebačkom organizacijom, a upozorava i na neinformiranost članstva jer ih veliki broj uopće ne zna da su unutarstranački izbori. Preostali su, tvrdi, pasivni.

Vlast u sjeni Bandića

Poručio je i kako aktualna gradska vlast ne može još dugo sve teškoće opravdavati nasljeđem Milana Bandića već moraju, smatra, pokazati kompetenciju i proaktivnost, a jasna opozicija njegov je tim, navodi.

Prvi krug izbora za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija HDZ-a održat će se 17. listopada, a ako bude potrebno drugi krug je 24. listopada.

Komentari