HDZ konačno ima kandidata: ‘Ne boji se otvoreno ući u sukob s Bandićem’

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba bit će ekonomist Davor Filipović. Prema neslužbenim informacijama, gradska organizacija HDZ-a ga je predložila, a ima i potporu vrha stranke.

“On je prijedlog gradskog odbora i sada treba proći sva formalna procedura. Filipović je kao ekonomist stručan, ima i iskustvo gradskog zastupnika dobar kandidat. Razumije i financije i menadžment. Ne boji se otvoreno ući u sukob s Bandićem i ne radi se o tome da će HDZ imati alibi. Nema nikakvih mrlja i repova”, poručio je izvor iz HDZ-a za 24sata.

Davor Filipović ima 36 godina i podrijetlom je iz Sarajeva. Ima doktorat iz ekonomije i predaje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri Organizacija i menadžment. Zastupnik je HDZ-a u Gradskoj skupštini te je predsjednik odbora za financije i proračun. Osim toga, predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskih šuma.

Javnosti je postao poznat prošle godine kada je napao gradonačelnika Milana Bandića da vodi Zagreb u bankrot. Bandić je nakon toga poručio Andreju Plenkoviću da smiri svog “skojevca”.

Komentari