GLAS NARODA Gradonačelnik Tomašević među omiljenim političarima, a u Hrvatskoj raste optimizam

Foto: Srecko Niketic/Marko Prpic/PIXSELL

Protekli mjesec bio je obilježen i ratom i energetskom krizom, ali i nekim političkim krizama u državi. Pa tako novi Crobarometar, koji donosi Nova TV, pokazuje da je HDZ usprkos svemu i dalje prvi.

HDZ je i dalje najjača politička opcija s potporom od 28,1 posto. SDP je na već postojanih 14 posto, nema velikih pomaka gore ili dolje. Možemo se bori za treće mjesto s Mostom, zeleno-lijeva koalicija ima 10,7 posto, a Most 10,1 posto. Domovinski pokret je na 5,6 posto. Ostale stranke daleko su ispod izbornog praga. Najbliže je Centar s 2,6 posto, Živi zid je na 1,7 posto, Hrvatski suverenisti su na 1,4 posto. HNS je na 1,3 posto, a istu potporu ima i HSS. Fokus je na 1,2 posto, HSU 1,1 posto, Radnička fronta na 1 posto, a sve ostale stranke su ispod 1 posto i zajedno bi imale 4 posto od ljevice do desnice.

Foto: Pixsell

U Hrvatskoj raste optimizam. Tako danas 21 posto ispitanika smatra da zemlja ide u dobrom smjeru, a pao je broj pesimista i sada se zaustavio na 70 posto. Ne zna 9 posto.

Raste i potpora radu Vlade. I dalje je visokih 60 posto onih koji su protiv poteza Banskih dvora, navode da i taj broj pada. Raste broj zadovoljnih i sada ih je 32 posto koji su zadovoljni s odlukama Vlade, prenosi Dnevnik Nove TV.

Građani i dalje najviše vole Milanovića, njih 56 posto, dok je drugi po popularnosti zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa 46 posto podrške ispitanih birača. Andrej Plenković je čvrsti treći sa 39 posto potpore, a nakon njega slijedi Božo Petrov iz Mosta, sa 37 posto potpore.


Komentari