‘HDZ DRŽI LJESTVE BANDIĆU’ Filipović nema nikakvih šansi, on je anonimus bez političkog erosa?

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Oštrom je retorikom bitku za “tron Zagreba” započeo HDZ-ov kandidat Davor Filipović. Već je u uvodnom govoru mlađahni ekonomist s nekoliko titula “bocnuo” jednog od glavnih favorita Tomislava Tomaševića, rekavši da “ga cijeni, ali da nikakav sustav nije vodio”. No, djelu javnosti slabo poznatog Filipovića potom su zasjenila pitanja o stranačkim kolegama koji su bili prvotni izbor Plenkovićeve stranke, točnije “misterij nestanka” Mislava Hermana i Damira Vanđelića. Politički analitičar i novinar Eduard Petranović za Zagreb.info komentirao je “treću sreću”.

“To je sve skupa nisko od HDZ-a na nekoliko razina. S jedne strane je ovo očiti spin i držanje ljestvi Milanu Bandiću kao što smo vidjeli nebrojeno puta do sada. Isto je bilo i s Dragom Prgometom i mnogim sličnim HDZ-ovim kandidatima. Filipović jednostavno nema nikakvih šansi za približiti se uopće drugom krugu i svatko tko ulazi u takvu bitku je morao puno, puno toga progutati, ili je morao dobiti puno toga zauzvrat negdje iza zavjese”, smatra Petranović.

Sličnog je mišljenja i o Mislavu Hermanu, ginekologu i čelnom čovjeku zagrebačkog HDZ.

“Ni Herman ne bi bio ništa bolji kandidat od Filipovića jer su oboje jednostavno anonimusi bez ikakvog političkog erosa, ali poruka da je Filipović najbolje što HDZ ima u gradu je poruka prvom čovjeku svoje stranke u metropoli da ne vrijedi pišljiva boba”, kaže.

HDZ, tvrdi naš analitičar, doživjet će debakl, a upravo taj debakl značit će pobjedu za Plenkovića.

“Sada je očito, iako Plenković konstantno baca spinove kako su laži da će pomoći Bandiću da o(p)stane na vlasti, da je to zaista opet tako”, navodi.

Filipovićeve izjave da se “gradom loše upravlja” smatra smiješnima iz razloga što su upravo HDZ i Bandić na vlasti godinama.

“Isti taj Filipović diže ruku u Skupštini za prijedloge Milana Bandića!? Isto to su Bandić i HDZ godinama radili u parlamentu”, podsjeća Petranović koji nije optimističan po pitanju političke budućnosti.

“Tako će se nastaviti i u budućnosti. Bandića bi srušiti u Zagrebu mogli jedino ujedinjeni, ono što na političkoj skali zovemo desnica i centar, iako je to relativna podjela. Ovo raspršivanje kandidata koje se događa u Zagrebu, u korist ide naravno samo jednom čovjeku – Milanu Bandiću. U svakom slučaju, najodgovorniji za svaku lošu politiku u budućnosti bit će HDZ jer su oni ti koji će omogućiti Bandićevim koruptivnim krakovima da i dalje vladaju”, zaključuje.

Komentari