HDZ će ipak podržati Bandićev GUP, ali uz jedan uvjet

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Skupštinska rasprava o zagrebačkom Generalnom urbanističkom planu (GUP) koja će se održati u četvrtak unijela je novi nemir među zagrebačke HDZ-ovce, piše Večernji list.

Neslužbene informacije govore kako je većina u Predsjedništvu zagrebačke organizacije protiv podrške GUP-u, a posluša li ih i Gradski odbor HDZ-a na sjednici sazvanoj za sutra, značilo bi to zaoštravanje u koaliciji na gradskoj razini, koje teško može proći bez posljedica po većinu Andreja Plenkovića u Saboru.

Iz vrha stranke uvjeravaju, međutim, kako nema nikakve drame ni opasnosti za koaliciju na nacionalnoj razini.

U petak je u Banskim dvorima održan sastanak s gradskim HDZ-ovcima na kojem je zaključeno da će se sastaviti detaljan izvještaj o GUP-u koji će se sutra predočiti Gradskom odboru HDZ-a.

“U srijedu će biti poznata pozicija stranke, a do tada ćemo se još konzultirati”, poručuju iz Banskih dvora i naglašavaju da je “jedno suradnja na državnoj, a drugo na gradskoj razini”.


U Plenkovićevu krugu jučer nisu bili sigurni u to kakvu će odluku donijeti zagrebačka organizacija stranke, no neformalno poručuju – neka dečki iz Skupštine izvole prihvatiti odgovornost, ma što odlučili.

Komentari

loading...