Hasanbegović o privatizaciji Dinama i oporbi: ‘Prijedlog koriste za političku promociju, a da bi na sebe mogli preuzeti priču o Dinamu, trebali bi pohoditi barem jednu utakmicu’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine Grada Zagreba bit će i privatizacija Građanskog nogometnog kluba Dinamo. Oko prijedloga zaključka o GNK Dinamo, Neovisni za Hrvatsku ušli su u sukob s oporbom koju čine SDP, Radnička fronta i Zagreb je naš. Do prijepora je došlo u trenutku kada su Neovisni za Hrvatsku vlastiti prijedlog zaključka o Dinamu povukli s dnevnog reda. Portal Zagreb.info upitao je Zlatka Hasanbegovića da pojasni što se zapravo dogodilo, a on nam je kratko prokomentirao situaciju.

Stvorena je lažna afera da su Neovisni oko pitanja Dinama pristupili političkoj trgovini. O tome ćemo sutra govoriti na Gradskoj skupštini. U Skupštini danas sjede tri čovjeka iz Neovisnih koji su odrasli na tribinama. To smo Davorin Karačić, Krešimir Kartelo i ja. Smiješno je da nam o ljubavi prema Dinamu dociraju oni koji ili nisu navijali za Dinamo (da ne kažem za koje klubove u Beogradu su navijali), ili ono koji nikad u životu nisu bili na stadionu. Svaka čast Tomaševiću i Radi Borić, ali da bi na sebe mogli preuzeti priču o Dinamu, trebao bi pohoditi barem jednu utakmicu. Siguran sam da nikad u životu nisu kročili na Maksimir, a ni na bilo koji drugi stadion, rekao je Hasanbegović za portal Zagreb.info te naveo razloge zašto neće podržati prijedlog oporbe:

Nećemo ih podržati jer mi imamo svoj prijedlog zaključka u koji se, spletom nesretnih okolnosti, u zadnji čas, pet minuta prije glasovanja i mimo svih dogovora, uključila oporba; SDP, Tomašević i Rada Borić. Njihov prijedlog potpuno je neprihvatljiv. Oni ga koriste za političku promociju, a s Dinamom pri tome imaju veze kao vi i ja s Lujem 14. Tri minute prije glasovanja o našem prijedlogu počeli su petljati s amandmanima. Cijela ova priča nema veze s Dinamom već s odnosima političkih snaga te s mojim političkim ‘prijateljima’ iz dijela kulturnog miljea koji teško podnose činjenicu da je pročelnica za kulturu postala članica našeg kluba Ana Lederer. Uršu Raukar i Vilima Matulu ne zanima Dinamo, već nešto sasvim drugo čemu smo mi iz Neovisnih prepreka. Otud nezadovoljstvo i stvaranje zablude u javnosti miješanjem krušaka i jabuka, objasnio je Hasanbegović.

Autorica: Mia Mitrović


Komentari