Grbin o raspuštanju u stranci: ‘Nije problem u Marasu. Ovaj čovjek ima osobine za preuzeti Zagreb’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon turbulentnih događanja u stranci, predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, osvrnuo se na aktualna zbivanja i previranja u stranci.

Grbin je komentirao raspuštanje dvije organizacije – vukovarsku i zagrebačku, koja je posebno šokirala javnost. Pojasnio je zašto je došlo do raspuštanja zagrebačke organizacije.

“Ako smo željeli spriječiti izbornu katastrofu, morali smo reagirati”, rekao je Grbin pa pojasnio da je predsjedništvo jučer donijelo odluku, no Glavni odbor je taj koji će potvrditi donesene odluke.

Na kako komentira da je Maras izjavio da ukoliko ga nisu željeli za kandidata, trebali su mu to reći, Grbin kaže da je on s Marasom surađivao praktički na tjednoj bazi.

“Nije problem u Gordanu Marasu, nego u nefunkcioniranju zagrebačke organizacije. To se vuče već godinama, a epilog smo vidjeli na izborima. U vodstvu nismo htjeli dopustiti da se takav scenarij dogodi na lokalnim izborima”, pojasnio je Grbin za N1.

“Na lokalne izbore želimo izaći s najjačim ljudima, čista obraza i želimo ponuditi alternativu i konkretna rješenja građanima grada Zagreba. Želimo promijeniti sadašnju političku klimu u Zagrebu te ponuditi konkretna rješenja. Ovo je za mene isključivo korak naprijed”, konstatirao je Grbin.

Je li Joško Klisović ta osoba?

Objasnio je kakva osoba mora doći na čelo Zagreba.

“Osoba koja će doći na čelo Zagreba mora biti lišena bilo kakvih afera. Ali to nije dovoljno – Zagreb je najveći grad, metropola. Nama treba osoba koja ima upravljačkog iskustva, koja poznaje sustav upravljanja, ali i koja ima određenog iskustva iz privatnog sektora. Nama treba netko tko već drugi dan nakon izbora može doći u upravu i krenuti rješavati probleme”, rekao je.

Upitan je li Joško Klisović takva osoba, Grbin je potvrdio da je Klisović je sigurno jedna od osoba koja ima takve osobine.

Istaknuo je da ne može negirati da podjele u stranci postoje, no kaže da će ih u narednim mjesecima svakako “pokušati riješiti”.

Grbin je na kraju zaključio da kako može tražiti da netko drugi čisti u svojem dvorištu, dok SDP-ovo dvorište nije čisto.


Komentari