GRBIN GA NE ŽELI, ALI NE MOŽE NIŠTA: Gordan Maras ipak SDP-ov kandidat za gradonačelnika?

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP će u utrku za čelno mjesto Zagreba ipak poslati Gordana Marasa. Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je podržalo tu odluku na sastanku prošli tjedan, a čeka se samo formalna odluka Gradskog odbora koji se sastaje u petak.

Joško Klisović je spominjan kao potencijalni kandidat za gradonačelnika, ali izgleda da se SDP ipak odlučio za Marasa. Jedinstvo oko njegove kandidature iznenađuje s obzirom na podjele u SDP-u, a Maras nikada nije imao podršku dijela okupljenog oko Davora Bernardića.

“Bernardićevi ljudi ga podržavaju zato što mu time žele podmetnuti nogu. Računaju s tim da neće dobro proći na izborima, pa nakon toga više neće imati šansu da preuzme vodstvo nad zagrebačkom organizacijom, što je prilika za nekog njihova. Neki će ga podržati jer smatraju da predsjednik organizacije mora biti kandidat za gradonačelnika, a treći neće podržati Joška Klisovića jer smatraju da nije bio dovoljno aktivan u gradskoj organizaciji”, navodi izvor za Jutarnji list.

Klisovića boljim kandidatom smatraju Peđa Grbin i ostatak predsjedništva stranke. Smatraju ga politički potkovanijim političarom s iskustvom u izvršnoj vlasti, iako mu je mana nedostatak vremena za približavanje biračima.

“Zagrebački SDP-ovci u Klisoviću vide problem jer ne znaju što bi s njime dobili. Ne znaju što ih čeka s obzirom na to da nije upleten ni u kakve dealove niti pripada ikakvim klanovima. S Marasom, pak, jako dobro znaju na čemu su”, navodi drugi izvor.

Unatoč svojim željama, Grbin odluku o kandidaturi treba prepustiti zagrebačkom SDP-u. Njihov izvor navodi da je izbor Marasa moguće spriječiti jedino raspuštanjem cijelog SDP-a.

“Sada je to nemoguće. Ne može raspuštati zagrebački SDP nekoliko mjeseci prije izbora. To je trebalo učiniti odmah nakon što je bio izabran, ali nije mogao biti siguran da bi mu to prošlo u Glavnom odboru”, navodi jedan od SDP-ovaca.


Komentari