Gradski HDZ jasan: ‘Ako se prihvate naši amandmani, podržat ćemo i proračun i GUP’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Podržat ćemo i Gradski proračun za iduću godinu i izmjene gradskog GUP-a ako se prihvate naši amandmani” tvrde iz gradskog HDZ-a. Predložili su njih 10 u vrijednosti oko 105 milijuna kuna dok amandmane o GUP-u još trebaju predložiti.

Odluku gradonačelnika Milana Bandića da odgodi raspravu o GUP-u za početak veljače, gradski HDZ podržava “Smatramo da je to svrsishodno, da se dobije još na vremenu te da se konzultira sa strukom koje je generalno podijeljena u vezi GUP-a”, rekao je novi predsjednik kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini, Kazimir Ilijaš.

U emisiji Radija Sljeme “Gradska posla” istaknuo da će HDZ prihvatiti izmjene GUP-a, ali uz njihove amandmane. “Vjerujemo da ćemo na taj način postići ono što nam je želja da taj GUP, koji treba biti zajedno s njegovim amandmanima, bude svrsishodan, cjelovit i u interesu svih građana grada Zagreba”, rekao je Ilijaš.

Uz njihove amandmane prihvatit će i oko 12 milijardi kuna “težak” proračun za sljedeću godinu. “Predložili smo 10 amandmana u vrijednosti 105 milijuna kuna. Obuhvatili smo sve potrebe građana. Vodili smo računa da pokrijemo najbitnije stavke koje proračunom nisu bile “zatvorene”, da se nađe prikladno rješenje kojim bi s našim amandmanima ovom proračunu mogli doprinijeti te da bi se oni mogli realizirati”, kaže Ilijaš.

Prijedlog koji je podignuo veliku prašinu u javnosti je onaj o poskupljenju odvoza otpada. Ilijaš napominje kako još nisu odlučili hoće li ga podržati. “Uzet ćemo sve elemente u obzir i o njima raspraviti. Prvenstveno nam je značajno da vodimo računa o legalnosti dokumenata, akata koje provodimo. Ako je na razini vlade izglasana određena uredba i zakonski akt, ne možemo reći da mi to nećemo prihvatiti. Legalisti smo, moramo to provoditi i o tome ćemo voditi računa”, zaključuje.


Kako će gradski HDZ glasati o ovom prijedlogu, ali i ostalih tridesetak, saznat ćemo u ponedjeljak na sjednici Gradske skupštine.

Komentari

loading...
-->