Gradonačelniku i upravi holdinga stiglo nezadovoljno pismo: Otkazi u Holdingu, a nova zaposlenja i povećanje koeficijenta u vodovodu?

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Na e-mail adrese ureda zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, te članova uprave zagrebačkog Holdinga (predsjedniku Ivanu Novakoviću, Borisu Sesaru, i Matiji Subašiću-Maras), stiglo je nezadovoljno pismo koje potpisuju radnici Holdinga, a poslani s mail adrese “100 posto zanimljivo”.

“Ovim putem obavještavamo i upoznajemo novinare jer smatramo da ste radnike i sindikate Zagrebačkog holdinga lagali i prevarili”, napisao je pošiljatelj maila, time naglašavajući nezadovoljstvo oko pitanja otkaza u toj zagrebačkoj tvrtci.

Konkretnije, pošiljatelji pisma nezadovoljni su time što radnici Holdinga čekaju otkaze, dok s druge strane podružnica vodoopskrbe i odvodnje vrši nova zapošljavanje uz podizanje koeficijenata.

“Imamo informaciju da je Poljak svim direktorima poslao tablicu u koju po želji upisuju veće koeficijente svojim radnicima. Zbunjuju nas ta dvostruka pravila gospodo iz Uprave. Vidimo da ste odustali od najavljenih otkaza i da ćete dobar primjer iz Vodoopskrbe i odvodnje preslikati i na cijeli ZGH”, navodi pismo.

Dodatno su u prilogu poslali i kako tvrde, upute direktorima podružnicima te tablicu povećanja koeficijenata.

Screenshot

Upit za komentar smo poslali i naslovljenim članovima uprave Holdingu i gradonačelniku, a njihove ćemo odgovore objaviti kada ih dobijemo.

Pismo koje potpisuju “radnici Holdinga” prenosimo u cijelosti:

“Poštovani.

Nakon što smo Vas kontaktirali i upoznali sa trenutnom situacijom u svezi otkaza i kroz vaše izjave smatrali da ćemo svi u komunalnim tvrtkama imati isti pristup prema otkazima, vidimo da to nije tako i da su prevareni i javnost i radnici ZGH. Zagrebački holding je počeo otkazivati ugovore o radu svojim radnicima, a u Vodoopskrbi i odvodnji d.o.o. nema viška radnika. Gradonačelnik i Uprava ZGH šalju poruke da će se otkazi davati, a vidimo da poslije pet mjeseca u Vodoopskrbi i odvodnji zaslugom direktora Davora Poljaka ostaju. Davor Poljak zadržava sve kadrove Milana Bandića tako i bivšeg direktora Marin Galijota, Radenka Tomića i tako dalje. Smjenjuje kadrove koji nisu  stranački kao Tomislava Rundiča, Davorina Tomića i time pokazuje da neće provoditi Poslovni plan ViO i da višak radnika koji je prezentiran krajem 2021. godine je mrtvo slovo na papiru. Nova organizacija donešena u travnju potvrda je da višak radnika prikazan dokumentom u 12 mjesecu 2021 godine je bio zavaravanje sindikata i radnika ZGH i dokaz je laži Uprave i gradonačelnika. Radna mjesta rukovoditelja, direktora sektora i pomoćnika direktora bili su iskazani kao višak, a sada je njihov radnopravni status potvrđen i ne mogu se više iskazati kao višak (direktor zajedničkih poslova, direktor sektora odvodnje, rukovoditelj službe ljudskih potencijala, rukovoditelj službe pravnih poslova,…). Dok se u ZGH radna mjesta proglašavaju kao višak,Vodoopskrba i odvodnja zapošljava vanjske kadrove na visokopozicionirana radna mjesta i to za radno mjesto koje ne postoji u sistematizaciji (javni natječaj u prilogu na koji je zaposlen Miroslav Kovačić iz Ine).

Predsjednik skupštine grada Zagreba je postavio i Davora Poljaka za direktora i štiti ga, a sada način kadroviranja i višak radnika će morati pojasniti Uprava ZGH i gradonačelnik grada Zagreba g. Tomislav Tomašević otpuštenim radnicima i javnosti.

Komentari