Gradonačelnik Tomašević traži pročelnika najvećeg gradskog ureda koji zapošljava oko 700 ljudi

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, obišli su nove nastambe Zoološkog vrta Grada Zagreba izgrađene u sklopu projekta “Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture˝.

Nakon obilaska, gradonačelnik i njegovi zamjenici održali su redovnu konferenciju za medije na kojoj su izvijestili o aktualnostima.

Gradonačelnik je rekao da mu je drago što se obavilo dosta radova te da je to veliki iskorak za Zoološki vrt.

“Dobar dio novca je povučen iz EU fondova i ukupni projekt je 35 milijuna kuna, od toga je 19 milijuna kuna financirao Grad. U subotu će biti pušteni novi objekti i bit će otvoreno za posjetitelje pa pozivam građane da vide ove nastambe i interaktivni centar”, poručio je gradonačelnik i dodao da je Zoo jedna od najposjećenijih destinacija.

Cibona

Prvaci Hrvatske, a nemaju koncesiju, kakva je budućnost Cibone pitao je jedan od novinara.

“To je vrući krumpir koji nas je dočekao, trebalo je neko vrijeme, Cibona je udruga građana koja nije demokratski ustrojena. Stara uprava je shvatila da ne može izvući Cibonu. Došla je nova uprava, koju je uvukla stara. Nema Cibona problem s Gradom. Mi smo bez obzira što je bilo nenamjenskog trošenja gradskog novca i duga prema Gradu, izašli smo im u susret i dali odgodu plaćanja kako bi im se dala nova prilika”, rekao je Tomašević i dodao da unatoč dugu prema Sportskom savezu da se našlo rješenje da mogu koristiti dvoranu.

Gradonačelnik kaže kako je nekorektno optuživati Grad jer su ti dugovi prema gradu tek deset posto. Pita se kako si je povijesni klub dozvolio dugove od 40 milijuna kuna te je najavio da su otvoreni za investitore.

Napomenuo je kako Grad ne može dati dvoranu u koncesiju dok traje dug.

“Ne možemo to odobriti zbog propisa. I koncesija mora ići na Skupštinu, nije to dogovor samo s Gradom”, rekao je Tomašević.

Govor Milanovića

Gradonačelniku je upućeno pitanje o izjavi predsjednika Milanovića, koji je u ponedjeljak rekao da gradonačelniku želi sve najbolje i da ‘ne kradu’.

“Nisam shvatio to na taj način, mislim da je izvučeno iz konteksta. Predsjednik je mislio na to kako smo naslijedili sve, kako nam se podmeće i kako su nam vezane ruke i noge. Evo primjer vrtića, moći ćemo iskoristiti dio za izgradnju vrtića, a ostatak će morati ići iz proračuna, imajući u vidu da i dalje plaćamo mjeru roditelj odgojitelj dok se čeka odluka VUS-a.

Nova imenovanja

U srijedu se raspisuje novi natječaj za pročelnika gradskog Ureda za obnovu izgradnju prostorno uređenje graditeljstvo komunalne poslove i promet. Riječ je o najvećem gradskom uredu koji zapošljava 700 zaposlenika.

“Pozivamo sve zaineteresirane da se jave na natječaj”, rekao je Tomašević i dodao da će se birati i ravnatelj za prostorno uređenje, najavio je gradonačelnik.

Na sljedećoj presici će bit prezentiran novi način odvoza otpada, odnosno hoće li biti odgode modela koji je trebao početi 1. srpnja.

 

 


Komentari