GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ IZ KNINA: ‘Oluja je bila legitimna akcija, međutim isto tako treba reći da je bilo zločina’

Tomislav Tomašević (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX)

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević predvodio je zagrebačko izaslanstvo na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede VRO “Oluja” u Kninu.

“Kao gradonačelnik glavnog grada bio sam i prošle godine naravno u Kninu i sudjelujem uvijek u protokolu za sva četiri državna praznika. Jučer smo u Zagrebu na Mirogoju zajedno s braniteljskim udrugama položili vijence u znak sjećanja na žrtve koje su hrvatski branitelji dali u Domovinskom ratu”, kazao je Tomašević okupljenim medijima.

“Isto tako sam danas došao ovdje kao gradonačelnik glavnog grada u čast svim braniteljima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Posebice onima koji su poginuli u Domovinskom ratu te isto kako bismo gledali unaprijed i kako bismo gledali u budućnost”, dodao je Tomašević.

Oluja je bila legitimna akcija 

“Naravno da je Oluja bila legitimna akcija, međutim isto tako treba reći da je bilo i zločina i naravno da se svi ti zločini trebaju procesuirati na bilo kojoj strani da su nastali. Međutim, ono što je najbitnije jest da danas odamo počast braniteljima, da odamo počast svim žrtvama, svim nevinim žrtvama”, naglasio je Tomašević.

“S druge strane, isto tako da gledamo što možemo napraviti bolje za kvalitetu života građana u ovoj zemlji danas i što možemo napraviti da se bolje u ovoj zemlji živi u budućnosti”, zaključio je Tomašević.