Gradonačelnik Tomašević i Veleposlanik Kraljevine Danske u RH, potpisat će Pismo namjere kao potpora intenziviranju suradnje na polju zelene tranzicije

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorit će u četvrtak izložbu “Green together” u prostorijama Gradske uprave.

U sklopu otvorenja izložbe, gradonačelnik Tomašević i Veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. g. Ole Frijs-Madsen, potpisat će Pismo namjere kao potpora intenziviranju suradnje na polju zelene tranzicije.

Izložba predstavlja teme održive energije, pametnih zelenih gradova pogodnih za život, vodne sigurnosti i cirkularne ekonomije, a moći će se razgledati do 26. svibnja 2022. Posebna zanimljivost ovog projekta su postamenti, točnije pedeset drvenih ploča na kojima će biti prikazani primjeri zelene tranzicije iz Danske i Hrvatske, a Zagreb će biti zastupljen sa sedam primjera projekata.

Uz zagrebačkog gradonačelnika i Veleposlanika Kraljevine Danske, okupljenima će se prigodno obratiti i Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske-REGEA i posebni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu.

Komentari