Gradonačelnik kreće u rat s grafitima: Vlasnici mogu odahnuti, Grad će snositi sve troškove

Tomislav Tomašević (Foto: Lucija Ocko / CROPIX)

U Botincu se otvara rekonstruirani Dječji vrtić Botinec, a na otvorenju sudjeluje gradonačelnik Tomislav Tomašević zajedno sa zamjenicom Danijelom Dolenec.

“Nije samo da gradimo nove, već investiramo i obnavljamo stare vrtiće, ovdje su zadnja ulaganja bila prije 23 godine, a vrtić je star 50 godina”, rekao je gradonačelnik dodavši kako je vrijednost radova bila preko dva milijuna kuna.

Gradonačelnik je najavio i skori projekt energetske obnove javnih zgrada, a posebno je istaknuo dječje vrtiće koji će biti obuhvaćeni ovim projektom.

“Jako nam je važno povećati investicijska ulaganja u vrtiće, a od većih investicija ove godeine planiramo onu u DV Povjetarac i DV Šegrt Hlapić”, najavila je zamjenica Dolenec.

Rekla je i kako je završio period upisa u vrtiće, a da će rezulatti biti 20. lipnja.

Redovna presica

“Novu aplikaciju skinulo je 27 tisuća građana, a donijeli smo i odluku o odabiru za kupnju novih 20 tramvaja, odluka je objavljena danas, a potpis očekujemo sljedeći tjedan. Potom ide rok od dvije godine da se tramvaji isporuče. Jedan tramvaj je vrijednosti dva milijuna eura, to vam je kao vrijednost jednog vrtića i to su ogromne investicije.

Odluka o zaštiti građevina od grafita će sljedeći tjedan biti na Skupštini, odlučili mso da ćemo financirati 100 posto troškova i sve ćemo mi raditi, neće ništa biti na upraviteljima i suvlasnicima. Stavljat ćemo antigrafitni premaz i ako dođe do novog grafita, on će se lako ukloniti. Kazne su definirane zakonom i tu ne možemo puno kao grad”.

“Krenuli smo za organiziranjem natječaja za Advent po kvartovima, to je 17 lokacija i nadam se da će biti interesa”, poručio je gradonačelnik dodavši da se nada da će Advent biti i izvan centra grada.

Novac iz fondova

“Ispada da su fondovi na cesti. Kad smo došli i preuzeli upravljanje u Fondu solidarnosti su bila dva milijuna eura, a prošlo je više od godinu dana od potresa. Prije godinu dana je bila opća panika, a sad smo na 185 milijuna eura”, komentirao je gradonačelnik na pitanje o iskorištavanju europskih fondova.

Medvednica

“Ne želim demantirati izjave zastupnika, dogodila se devastacija Parka prirode Medvednica, a skoro pola toga je u privatnom vlasništvu, i nadam se da će država pojačati inspekcijski nadzor. Razgovarao sam s Hrvatskim šumama, ali činjenica je da kad dobivamo pozive od građana da su to privatna vlasništva”, rekao je gradonačelnik na pitanja o devastaciji Medvednice.

OVE JESENI NEĆE BITI MJESTA ZA SVU DJECU! Grad predstavio nove mjere za dječje vrtiće: U planu novi objekti, natječaji…

“Naš cilj da osiguramo univerzalnu dostupnost vrtića neće biti ostvaren ove jeseni jer će još uvijek biti veći broj zahtjeva od mogućnosti upisa. Ali već slijedeće godine trebali bi imati puno povoljniju situaciju, a kroz dvije godine procjenjujemo da će biti mjesta za svako dijete”, rekla je Dolenec ranije.


Komentari