Gradonačelnik Bandić se već sutra vraća na svoje radno mjesto?

Facebook/Milan Bandić

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević izjavila je u ponedjeljak kako pretpostavlja da će gradonačelnik Milan Bandić u utorak biti na radnome mjestu.

U stanci nastavka sjednice zagrebačke Gradske skupštine, nakon što je oporba srušila kvorum, Pavičić Vukičević je novinarima na pitanje o Bandićevu zdravstvenom stanju odgovorila kako “pretpostavlja da će sutra biti na radnome mjestu”.

Na pitanje je li “tanka većina” u Gradskoj skupštini, nakon što su iz vladajuće koalicije izašli Neovisni za Hrvatsku, postala problem jer je oporba uspjela srušiti kvorum, Pavičić Vukičević je rekla da su unazad godinu i pol dana česte situacije u kojima se gleda hoće li netko otići do toaleta i sl.

“To je dio naše demokratske kulture, mi smo na to spremni, u pola tri nastavljamo sa sjednicom i vjerujte da ćemo je danas završiti”, poručila je.

Upitana jesu li dobro došla u Klub Milana Bandića i trojica gradskih zastupnika koji su podržali gradski proračun za 2019. (Ilija Ćorić, Miroslav Polovanec, Jozo Milićević) rekla je da su svi dobro došli ali “ne bi u ovome trenutku o tome kalkulirala”.

“Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani, siječanj je također dugi mjesec. Na prvoj sjednici, početkom veljače, bit ćemo svi skupa pametniji”, poručila je.

Pavičić Vukičević, koja je i potpredsjednica Bandićeve Stranke rada i solidarnosti, kaže da ne očekuju nikakve dramatične promjene u vezi navodne rekonstrukcije Vlade, s obzirom na povećavanje broja saborskih zastupnika u Klubu Milana Bandića.

“Ne očekujemo nikakve dramatične promjene. Određene stranke su u različitim procesima, ljudi izražavaju nezadovoljstvo vodstvima tih stranaka i traže prostor za svoje političko djelovanje”, rekla je.


Komentari