Gradonačelnica Samobora ima odličnu vijest: Grad će osigurati uloške za sve učenice osnovnih škola

Foto: Facebook

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot izvijestila je da se grad pridružio pokretu kojim će osigurati higijenske uloške za sve učenice osnovnih škola na području Samobora.

“Kao gradonačelnica presretna sam što će se Samobor, zahvaljujući suradnji u Gradskom vijeću pronaći u društvu od svega nekoliko gradova koji na ovaj način brinu o svojim učenicama”, priopćila je te upozorila da se o ovoj temi rijetko priča.

“Moramo biti svjesni kako se nažalost o ovoj temi još rijetko priča, te sam sigurna kako će se ovim postupkom iz Samobora poslati važna poruka prema svim gradovima u Hrvatskoj koje ujedno pozivam da se pridruže ovoj vrijednoj inicijativi”, napisala je Škrobot.

Otkrila je i zabrinjavajuće podatke.

“Zabrinjavajući su rezultati istraživanja koje je krajem 2020. godine provela Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter koje je pokazalo kako je čak trećina žena prisiljena štedjeti na higijenskim ulošcima jer su im preskupi, a neke učenice čak izostaju s nastave ili se osjećaju vrlo neugodno jer ih nemaju dovoljno za promijeniti”, zaključila je.


Komentari