Gotovac o koaliciji s Možemo: ‘Postoje iskre i ja mislim da je to vrenje poželjno, dobro je da razgovaramo o idejama s drugačijih gledišta’

Foto: N1

SDP je pokrenuo pitanje revidiranja koalicijskog sporazuma ni punih godinu dana nakon što je potpisan. Gradonačelnik Tomašević rekao je da je spreman na reviziju sporazuma i na razgovor. Gostujući na N1, predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac rekao je da je komunikacija redovita, a da su povremena “vrenja” zapravo i poželjna.

“Razgovaramo, danas smo razgovorali. Mogu reći i temu, koja je meni osobno silno mi je važna. Veslački klub u kojem sam i ja veslao slavio 110 godina postojanja. Osvojili su ozbiljne medalje i treba organizirati nekakvu lokaciju za proslavu i u tom pogledu se pokušava naći rješenje koje može biti dobro za obljetnicu za jedan tako važan klub i da može biti financijski održivo za taj klub”, rekao je Gotovac te dodao: “U ovoj situaciji činilo mi se da se naprosto traži pomoć, bilo je nekoliko ideja, ja sam naprosto pitao postoji li neka mogućnost”.

O Holdingu

Šef zagrebačkog SDP-a rekao je kako redovito razgovaraju, posebno kada imaju različite ideje.

“Naravno, kada zaiskri se čujemo malo više. Iako su ti požari više percipirani u medijima”, rekao je Gotovac.

Istaknuo je kako javnost treba shvatiti da neke odgovornosti ne leže na Gradskoj skupštini već da neke stvari gradonačelnik donosi sam sa svojim timom u Holdingu te da u konačnici on i odgovara za njih.

“U tim situacijama ne tražimo da budemo konzultirani. Ne želimo biti partner koji će uvjetovati svaki potez gradonačelnika. Petljati se bi značilo ucjenjivati, mi ne želimo ucjenjivati. Nama je važno da sve bude zakonito. Voljeli bismo da stvari možda bude socijalnije nego što to prilike danas dopuštaju, ali to je u nadležnosti Uprave Holdinga koja onda odgovara NO-u i Skupštini”, kaže Gotovac.

Rekao je i kako u slučaju Holdinga ne zna ništa više od prosječnog čitatelja medija.Smatra da očito niti ne treba znati, nitko ga nije informirao.

“Očekujemo da sve odluke budu zakonite. Mi smo tu da na neki način pomognemo idejom, savjetom, kao što to i činimo. Naša komunikacija to uvijek sadržava. Postoje iskre i ja mislim da je to vrenje poželjno, dobro je da razgovaramo o idejama s drugačijih gledišta. Drugačije smo stranke, sličnog ideološkog obrasca. To vrenje, od mošta dođe dobro vino vrenjem. No treba paziti, trebamo kontrolirati vrenje, ali ne ga zaustaviti. Suvremena demokracija počiva na ljudima koji drugačije misle”, rekao je Gotovac.

Komentari