Roditelji odgojitelji ‘priveli’ Klisovića: ‘Da misli što i Možemo, bio bi njihov član’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predstavnici HURO-a i Inicijative “Djeca su naša budućnost” održali su sastanak s predsjednikom Gradske skupštine Joškom Klisovićem.

“Imali smo konstruktivni sastanak s  predsjednikom Gradske skupštine Joškom Klisovićem. Mi smo ga upoznali s našim stajalištem vezano za ovu mjeru koja će uskoro biti u gradskoj Skupštini. Također, upoznali smo ga s opasnostima za koje će zbog ishitrenosti ovakve odluke gradske vlasti nastupiti na proljeće iduće godine. Smatramo da nas je predsjednik razumio zato jer je najavio amandmane na ovu mjeru iz kluba SDP-a. Pratit ćemo razvoj situacije, dogovorili smo da ćemo biti u kontaktu sve do odluke”, rekao je Marko Fak, odvjetnik koji zastupa roditelje odgojitelje.

”Vidjet ćemo u kojem smjeru će amandmani ići i koji će biti njihov sadržaj. Nismo išli u detalje, gledali smo samo da iznesemo svoj stav vezano za mjeru i za opasnosti koje bi mogle nastupiti za korisnike ove mjere s obzirom da se radi o mjeri koja je primarno zamišljena kao demografska, a sad se taj broj korisnika pretače u gradsku socijalu pa smo ga upozorili na to da bi trebalo spriječiti stvaranje gradske socijale” nadodao je Fak.

Ljiljana Dragić iz inicijative “Djeca su naša budućnost” rekla je kako idu dalje s aktivnostima te da će veliki prosvjed biti u subotu 4. prosinca u 16 sati ispred Poglavarstva.

Rekla je da su prosvjed nazvali “Kako je Tomašević ukrao Božić”.

“Na dan sjednice Skupštine imat ćemo prosvjed i ovdje od jutarnjih sati” nadodala je.

Pouzdaju se u Klisovića

“Kod gradonačelnika na sastanku smo bili malo revoltiraniji jer smo očekivali da će nas ipak malo saslušati, da će uzeti naše argumente u razmišljanje i da će nekako tu mjeru što je data povući sa javnog savjetovanja da se napravi radna skupina i da se naprave bolje izmjene pošto oni zahtijevaju na izmjenama” komentirala je Dragić.

Rekla je i kako su svjesni ovlasti koje Klisović ima te što on može učiniti, a smatra da bi on sa svoje strane mogao dati nekakav amandman koji bi im mogao ići u korist. Navela je i kako je riječ o dva različita sastanka.

“Nadamo se da ljudi imaju savjest i srce jer tu se radi o 20 tisuća djece, ta djeca su budućnost grada i oni će zarađivati za njihove mirovine “ poručila je Dragić.

Fak je rekao da s obzirom na veliki broj korisnika, on ne može reći što bi svakoga konkretno zadovoljilo, ali smatra da svaki pomak u odnosu na sadašnju situaciju je pomak na bolje. Rekao je i kako koalicijski partneri ne moraju imati isti stav o svakoj temi .

“Da gospodin Klisović misli identično što misli Možemo, onda bi on bio član stranke Možemo, a ne SDP-a. Mi smo njemu rekli da smatramo da je mjera ishitrena, da nije dovoljno pripremljena i da stručnjaci, prvenstveno demografski nisu uključeni u izradu prijedloga” poručio je Fak te nadodao “Ukoliko bi koalicijski partner htio utjecati, a može s obzirom da čini većinu Skupštine, na to da se ta mjera malo modificira to bi nas već zadovoljilo” utvrdio je Fak.

Ana Marija Berbić Lacko predsjednica HURO-a rekla je da i dalje inzistiraju da se prijedlog nacrta koji vodi k ukidanju povuče iz procedure javnog savjetovanja da ne dođe u Skupštinu.

“Inzistiramo na izradi ozbiljne stručne analize” utvrdila je Berbić Lacko.


Komentari