Gordan Maras želi nove izbore? Traži od Milana Bandića i HDZ-a imaju li većinu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras od HDZ-a i gradonačelnika Bandića traži da pokažu imaju li većinu u Gradskoj skupštini ili da raspišu nove izbore.

Ima li Gradska skupština Zagreba većinu?

U gradskoj skupštini ima problema s većinom. Voditi grad nije stand-up komedija, nije showou. Zato smo pozvali vladajuću većinu da pokaže ima li 26 ruku, ako nema – izbori su jedino logično rješenje.

Može li Milan Bandić na gradskoj razini napraviti ono što je napravio na nacionalnoj?

“Građanima se gadi ta vrsta političke trgovine. U gradu ne funkcioniraju stvari, ne odvozi se otpad, ne može se sve svoditi na političku trgovinu. To mora nestati s političke scene, a odlaskom bandića će to nestati. Bilo bi dobro da premijer Plenković to ne podržava. S time treba prestati zbog političke higijene.

Građani Zagreba moraju reći što misle o funkcioniranju grada – je li bitan otpad, jesu li bitni vrtići ili je bitno da Bandić nekoga dobije i politički trguje. Situacija je eskalirala itoga neće biti na sljedećim izborima”.

Tko će biti SDP-ov kandidat na tim izborima, vi? S kim će koalirati?

SDP će na te izbore izaći samostalno. Mi smo jedina prava opozicija u Gradskoj skupštini, nitko ne može povezati zgrebački SDP i Milana Bandića. Ja se želim boriti za normalan grad, u kojem će škole i vrtići biti opremljeni, a neće se raspravljati o tome ima li tko i gdje kuma.

Može li se dovesti u vezu Davora Bernardića i Bandića?

“SDP ne bi trebao imati poveznice s takvom vrstom politike. SDP se u budućnosti neće moći smjestiti u istu rečenicu s Bandićem”, zaključuje Maras, prenosi N1.


Komentari