(FOTO) Tomašević na presicu stigao na dva kotača: ‘Svojim primjerom želim pokazati kako se ponašati’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Kandidat za gradonačelnika platforme Možemo! Tomislav Tomašević održao je u utorak tijekom popodneva konferenciju za novinare ispred Gradskog poglavarstva. Na presicu je stigao vozeći na biciklu.

“Maksimalno ćemo skresati službene automobile i koristit ćemo ih kada to zahtjeva protokol zbog gustog rasporeda, a ja ću na posao dolaziti pješice, javnim prijevozom ili biciklom”, poručio je Tomašević i istaknuo da svojim primjerom želi pokazati kako se ponašati.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Poručio je i kako nakon drugog kruga očekuje pobjedu te da će ići u preustroj Gradske uprave i zatražiti da 27 gradskih pročelnika daju mandate na raspolaganje.

“Ako želimo promjene, naše je pravo tražiti od gradskih ministara, odnosno 27 pročelnika, i od direktora gradskih poduzeća, bilo izvan Holdinga ili podružnica unutar Holdinga, davanje mandata na raspolaganje”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Tomašević ističe da je postavljanje čelnih ljudi nakon promjene vlasti demokratska praksa i najavljuje da će od sadašnjih rukovoditelja tražiti izvješća i ocjenjivati njihov rad, a na javnim natječajima imenovati nove pročelnike, kojih će zbog preustroja biti manje od 27.

“Ionako idemo u preustroj Gradske uprave, pa 27 gradskih pročelnika ne može ostati na svojim pozicijama jer neće biti 27 gradskih ureda”, kazao Tomašević.

Poručio je da, kada preuzme Gradsku upravu, neće raditi nepromišljene poteze, sa svim pročelnicima održat će sastanke, tražiti izvješća o tome što je do sada napravljeno.

“Jedini je kriterij kako je netko do sada radio, a ja to jako dobro znam kao gradski zastupnik u posljednje četiri godine”, ustvrdio je.

Pozvao je građane koji smatraju da imaju kvalifikacije neka se jave na javne natječaje, a od njih će očekivati provedbu političkih ciljeva koji se temelje na programu Zeleno-lijeve koalicije.


Komentari