(FOTO) TKO RANO RANI: Prva je na glasanje došla Pavičić Vukičević, Tomašević stigao u pratnji supruge i psa

Foto: Pixsell

Birališta su od sedam sati ujutro otvorena diljem Hrvatske, a najnapetija borba vodi se u glavnom gradu, Zagrebu.

Pored gradonačelnika, Zagrepčani će u Gradskoj skupštini birati 47, umjesto 51 gradskog zastupnika što je novost. Biraju se i i vijeća 17 gradskih četvrti i 218 mjesnih odbora, a listići za njih su roze i bijele boje.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Građani su od ranog jutra krenuli na glasovanje, a među prvima svoje je biračko pravo iskoristila Jelena Pavičić Vukičević,  kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti. Glasala je u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

“Hvala vam lijepo na dolasku, na interesu. Ja očekujem da će se građani odazvati pozivu i doći glasati na četiri razine odgovornosti za svoje predstavnike u Vijeći mjesnog odbora, Vijeću gradske četvrti, gradskoj skupštini i za gradonačelnika odnosno gradonačelnicu. Očekujem da će odaziv biti dobar, jako je važno doći na biralište iskoristiti svoje biračko pravo, ali i građansku dužnost. Glasači polako dolaze, nadam se da ćemo svi imati strpljenja i poštovati epidemiološke mjere”, kazala je Pavičić Vukičević.

U pratnji supruge i psa oko 8.30 sati kandidat i čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević je stigao na biralište u OŠ Kralja Tomislava.

Photo: Damjan Tadic/CROPIX/POOL


Komentari