(FOTO) Neviđeno! Članici vijeća gradske četvrti u Novom Zagrebu žele oduzeti pravo na pristup informacijama

FOTO: alchetron.com

Osim sve češćeg netransparentnog i nepoštenog rada u hrvatskoj politici čiji smo svjedoci na dnevnoj bazi, zagrebačka politika dostigla je razinu više, stoga ovdje ni gradski vijećnici ne mogu ostvariti svoje zakonsko pravo na pristup informacijama.

Naime, kako stoji u objavi zagrebačkog Mosta, Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb pokušava nezavisnoj vijećnici u četvrti Novi Zagreb – istok, Mireli Mikić Muhi, onemogućiti pristup informacijama.

Mikić Muha zatražila je da joj se šalju pozivi i zapisnici sa sjednica mjesnih odbora u njezinoj gradskoj četvrti, no, već joj se mjesecima, upozorava zagrebački Most, onemogućuje pravo da bude obaviještena o terminima sjednica mjesnog odbora njezine gradske četvrti, odnosno da bude pozivana na te sjednice. Onemogućava joj se i pristup javnim dokumentima.

“Riječ je o pravima koja svim građanima Republike Hrvatske jamči Zakon o pravu na pristup infomacijama. Također, prema Poslovniku rad vijeća mjesnih odbora je javan i građani imaju pravo prisustvovati sjednicama. Ako se to onemogućuje vijećnici Gradske četvrti, što li tek mogu očekivati drugi građani?

Priča, nažalost, ide i dalje. Vjerovali ili ne, svim mjesnim odborima je upućena špranca dokumenta kojim Mireli Mikić Muhi trebaju odbiti prisustvovanje sjednicama i slanje zapisnika. Kako od viška glava ne boli, također je optužuju i za prijetnje te narušavanje ugleda Vijeća Gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora. Šprancu pogledajte u prilogu…

Zagrebački Most nezavisnih lista podržava sve one koji se bore za pošten i transparentan rad gradskih četvrti i mjesnih odbora”, stoji u objavi zagrebačkog Mosta, u kojoj su priložili i šprancu.


Komentari