(FOTO) ‘DOSTA JE’ Ljuti aktivisti intervenirali ispred vile bez prozora u Preradovićevoj

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prije nekoliko dana otkriveno je pročelje vile predsjednika Nadzornog odbora Adris Grupe Ante Vlahovića u samom centru grada, u Preradovićevoj ulici. Glavna značajka ove neobične zgrade, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg kultnog restorana Drine, jest da na pročelju uopće nema prozora.

Ovakav dizajn koji se znatno razlikuje od arhitekture jezgre metropole, izazvao je brojne polemike među arhitektima i Zagrepčanima, a u četvrtak navečer intervenirali su i aktivisti Radniče fronte.

Naime, uz pomoć projektora uperili su poruke u kojima prozivaju Vlahovića na pročelje vile.

“RF-ova projekcija na pročelju nedavno izgrađene vile u Preradovićevoj ulici u vlasništvu tajkuna Ante Vlahovića koji se obogatio na privatizaciji TDR-a, sudjelovao u eliminaciji Tvornice duhana Zagreb, a mutna je i njegova uloga u Croatia osiguranju. Ovakva biografija i ovakvo pročelje ne mogu nego slati poruku izdvajanja i izdizanja u odnosu na ostatak društva.

Nasuprot Vlahoviću, koji očito sve može, imamo obične ljude u Centru koji moraju sami obnavljati dimnjake. Ova serija potresa mogla bi dovesti do većeg iseljavanja i prepuštanja Centra bogatašima, skupim radnjama i apartmanima”, objavila je Radnička fronta.

Dodali su i nekoliko fotografija s porukama.

https://www.facebook.com/RadnickaFronta/posts/3975130235854779

 


Komentari