FILIPOVIĆ USPOREDIO GRADONAČELNIKE: ’Ni pokojni Bandić nije proizvodio afere tom brzinom…’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, za HRT je prokomentirao posljednje afere oko zapošljavanja koje se vežu za novu gradsku vlast, a istaknuo je kako “ni pokojni gospodin Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević”.

“Netransparentnost, kršenje zakona i nepotizam su, nažalost, postali svakodnevica gospodina Tomaševića, a nakon tri afere u samo mjesec dana, svima je razvidno kako nema razlike u načinu upravljanja gradom između pokojnog gospodina Bandića i gospodina Tomaševića”, rekao je.

Inače, osvrnuo se naime na zapošljavanje Tomislava Lauca, Tomaševićeva najvećeg donatora, kao člana Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Iz grada pak ističu kako su se vodili javnim interesom te da su zapošljavali “istaknute znanstvenike i stručnjake iz područja medicinske znanosti i upravljanja u zdravstvu, ali i upravnog prava, javne nabave i europskih fondova”, a sve s ciljem da se “realizira projekt centra translacijske medicine i unaprijedi zdravstvena skrb djece u Zagrebu i Hrvatskoj”, zaključili su.

Komentari