Filipović predstavio zamjenice, ‘bocnuo’ Vesnu Škare Ožbolt, a štedio nije ni Jelenu Pavičić Vukičević

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Kandidat za gradonačelnika Zagreba, HDZ-ov Davor Filipović, predstavio je svoje kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika – Ivu Hraste-Sočo i Mirjanu Kujundžić Tiljak.

Hraste-Sočo bit će zadužena za područje kulture i obnovu, a Kujundžić Tiljak za zdravstvo i obrazovanje, najavio je Filipović, podsjetivši kako je obećao da će se zalagati za što više žena na upravljačkim pozicijama u gradskoj upravi.

Hraste-Sočo, posebna savjetnica ministrice kulture i bivša zamjenica ministra kulture u vrijeme Zlatka Hasanbegovića, poručila je da su joj kultura i umjetnost u Zagrebu od posebne važnosti.

“Poticanje razvoja kulture, briga o umjetnicima, očuvanje i obnova kulturne baštine u Zagrebu će biti prioriteti programa”, kazala je, dodavši da će se posebno brinuti o transparentnosti u financiranju i zapošljavanju u gradskim ustanovama s područja kulture te na upravljačkim pozicijama.

Kujundžić Tiljak, profesorica na Medicinskom fakultetu i ravnateljica Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar”, istaknula je kako će se zalagati za pristupačniju i kvalitetniju zdravstvenu skrb, kao i bolju organizaciju obrazovanja.

Filipović je komentirao objavu izvješća o donacijama predizborne kampanje nezavisne kandidatkinje Vesne Škare Ožbolt, u kojem su vidljive donacije od veljače do travnja ove godine. “Bilo bi svakako zanimljivo vidjeti, s obzirom na to da je u kampanji od osmog mjeseca do danas, tko joj financira kampanju od tada”, kazao je Filipović, ali nije želio komentirati objavljeni video u kojemu Škare Ožbolt, otvarajući sef, odgovara na njegove prozivke o netransparentnosti financiranja kampanje.

Nakon što je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević raspisala natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stadiona Maksimir – SRC Svetice, Filipović je poručio da nikakva parcijalna rješenja nisu dobra.

“Raspisivati natječaj samo mjesec dana prije izbora jeftini je populizam”, rekao je.

Komentari