Filipović otkrio tko mu je najveća konkurencija i zašto to nije Škoro: ‘On živi u bajci’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Utrka za gradonačelničku fotelju u metropoli postaje sve zanimljivija, ali i neizvjesnija.

U Dnevniku Nove TV, gostovao je kandidat koji zasad daje najveća obećanja, HDZ-ovac Davor Filipović. On smatra da je baš on pravi odabir za Zagreb jer je četiri godine bio u Gradskoj skupštini te se detaljno upoznao sa svim problemima, a posebice financijama. Dodatna snaga mu je iskustvo u reviziji i to što je investicijski analitičar, tvrdi Filipović.

”Moraju se preispitati sve stavke za nabavu nefinancijske imovine”, govori i dodaje da mu je čudno da je Grad u minusu.

Ističe i da je kritizirao sljemensku žičaru te da je bio glasan u kritikama. No, kako kaže HDZ-ov kandidat, gradonačelnik je taj koji je odgovoran za realizaciju projekata, a on je samo mogao “upozoravati na ono što ne valja i nuditi rješenja”.

Najveća konkurencija, prema njemu su Tomislav Tomašević i Anka Mrak Taritaš.

”Čini mi se da je Škoro cijelo vrijeme spavao i živio u bajci. Sjetit će te se adventskih kućica i parkinga kraj bolnice”, objašnjava Filipović zašto ga kandidatura Miroslava Škore ne brine.

Dodaje i da se SDP-ov kandidat Joško Klisović kandidirao “za pratećeg vokala Miroslava Škore”. ”

“Škoro je počeo s bajkama, a Klisović nastavlja. Zgodan su tandem”, usporedio ih je HDZ-ovac te razjasnio dilemu oko njegovog velikog obećanja “tvornice protiv karcinoma”.

”Kao prvo, to je tvornica protiv COVID-a koje će se temeljiti na najnovijim tehnologijama, kakve imaju Belgija i Njemačka. Neću dopustiti onima koji misle da je uspjeh rezerviran za druge da ne dopuste nama da budemo lider”, objasnio je Filipović i dodao da će tvornici cjepiva ”govoriti stručnjaci, a da je on ekonomist”, te da tvornica može biti izgrađena u manje od godine dana.


Komentari