FILIPOVIĆ ODLUČIO: Ako pobijedi, prioritet će mu biti izgradnja tvornice cjepiva

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u Dnevniku HTV-a je rekao kako je uvjeren da će u drugom krugu lokalnih izbora pobijediti Tomislava Tomaševića.

“Sve me ankete pozicioniraju kao kandidata koji ima najveće šanse ući u drugi krug”, rekao je Filipović i dodao kako bi Tomislav Tomašević s Joškom Klisovićem bio opasan za grad Zagreb zato što je on najavio da će rođačko-plemensku strukturu gradonačelnika zamijeniti s ljudima koji njemu godinama daju informacije, a to su doušnici koji nemaju kompetencije.

Tvrdi kako Joško Klisović nema nikakve kompetencije za upravljanje Zagrebom.

“Pozivam Tomislava Tomaševića na sučeljavanje da građani odluče tko je bolji, a pozivam i Klisovića jedan na jedan u košarci”, govori.

Naglasio je, kada je riječ o Zagrebačkom holdingu, da nitko neće završiti na cesti tko radi dobro svoj posao, a isti će imati priliku i napredovati. Dodao je kako će uvesti sustav nagrađivanja kako bi motivirao ljude da kvalitetnije rade svoj posao i pružaju uslugu građanima Zagreba.

“Svim kandidatima od centra do desnog bi trebalo biti u interesu da krajnja aktivistička ljevica ne preuzme vlast u Zagrebu, ali na mom spektru se pojavio gospodin Škoro koji ne zna koliko iznosi gradski proračun, s druge strane imate Vesnu Škare Ožbolt koja je isključila svaku mogućnost suradnje sa mnom”, govori i dodaje kako je on bio najžešći kritičar bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i kako je ukazivao na to da se s gradskim financijama može i mora upravljati bolje te kako je to na čemu će on raditi u budućnosti.

Filipović je rekao i kako će mu, ako pobijedi, prioritet biti izgradnja tvornice cjepiva za borbu protiv koronavirusa. Ne možemo se dovesti u situaciju da čekamo hoće li nam netko isporučiti cjepivo, dodaje.

“Moj je prioritet i podizanje transparentnosti te odgovorno upravljanje javnim financijama, naglašava i zaključuje kako želi grad u kojem će najbolji pobjeđivati, a najslabiji imati pomoć i biti zaštićeni, rekao je za HRT.

Komentari