Evo koliku bi podršku dobio Bandić da su danas predsjednički izbori

FOTO: Ivan Klindić

Kolinda Grabar-Kitarović trenutno nema pravog protukandidata kad bi se održali predsjednički izbori, zaključak je to istraživanja kojeg je za Novu TV napravila agencija IPSOS na uzorku od 580 građana Republike Hrvatske. Podaci su pokazali da bi predsjednica dobila 33,3 posto glasova da su danas izbori. Slijedi je Zoran Milanović sa 6,7 posto potpore, zatim Ivan Vilibor Sinčić s 5,0 posto pa Tonino Picula s potporom od 4,7 posto.

Zanimljivo, Milan Bandić, ako opet uđe u predsjedničke izbore, može računati na potporu od mizernih 2,3 posto. Božo Petrov dobio bi 1,4 posto, a niti jedan od predloženih 1,1 posto. Zato bi nekog drugog izabralo 13,7 posto ispitanika, a zanimljivo je kako ne zna ili je neodlučno 29,6 posto birača. Odbija odgovoriti njih 2,2 posto.

Koga bi zaokružili birači HDZ-a, SDP-a i MOST-a?

Zanimljivo je vidjeti da je kod birača HDZ-a prvi izbor Predsjednica. Podupire je 63 posto birača vladajuće stranke, a samo je 15 posto neodlučno. No i 11 posto HDZ-ovih birača misli da bi kandidat trebao biti netko drugi.

Zato je kod birača SDP-a i bivše koalicije neodlučno 46 posto birača, a tek potom sa 17 posto dolazi Zoran Milanović kao mogući izbor. Kod Mostovih birača također je zanimljivo. Neodlučnih je 32 posto, a da bi kandidat trebao biti netko drugi, misli 28 posto njih. Predsjednica je na trećem mjestu s 20 posto.

Istraživanje je provedeno od 7. do 8. lipnja 2018. godine. Pogreška mjerenja je +/-4%.

Komentari

Komentari

loading...