EDUKACIJA ZA NOVE ZASTUPNIKE! Joško Klisović pokrenuo internu ‘školicu’ za one koji se po prvi puta nalaze u Skupštini

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Joško Klisović započeo je svoju profesionalnu karijeru predsjednika gradskog parlamenta te je pokrenuo internu “školicu” za zastupnike koji su prvi put u Skupštini. Naime, tamo će Klisović na zahtjev skupštinara, objasniti kakve su procedure u gradskom parlamentu te njegovim tijelima.

“Ovo je jedan od načina kako se jednostavnije i transparentnije približavaju cjelokupna procedura i postupci donošenja akata ovoga predstavničkog tijela. To je tek početak novoga pristupa radu i optimalizaciji procesa unutar Gradske uprave u cjelini”, rekao je Klisović za Večernji dodajući da će se tako ubrzo moći započeti s efektivnijim i efikasnijim radom.

Stručna služba Gradske skupštine je već prije pojedinačno davala upute novim skupštinarima, pa je sada pomogla Klisoviću i osmišljavanju prezentacije za skupne “treninge”.

“Postupci i procedure rada na sjednicama Gradske skupštine kao i na sjednicama njezinih radnih tijela te nastavno na to podrška odnosno stručni, administrativni i tehnički poslova koje za gradske zastupnice i zastupnike obavlja Stručna služba propisani su poslovnikom te je uoči svake konstituirajuće sjednice novoizabranim gradskim zastupnicama i zastupnicima u te svrhe, uz obrasce te ostale potrebne dokumente, bio dostavljan i statut Grada Zagreba te poslovnik Gradske skupštine”, objašnjava pročelnica Stručne službe Gradske skupštine, Mirjana Lichtner Kristić. 

Ovu odluku, kako doznaje Večenji, pozdravljaju i brojni zastupnici koji tvrde da će svakako prisustvovati internoj “školici” koja će se održavati fizički ili preko Zoom sastanka. Novim će se zastupnicima prezentirati tehnički detalji, poput glasanja s elektroničkim uređajima, pa sve do njihovih prava i obaveza s kojima će se susretati tijekom svoga rada u Skupštini.

 

 

 

 

Komentari