Drugi puta u povijesti: U Saboru se raspravlja već 19 sati

Facebook / Ilustracija

Sve je započelo u četvrtak u 15 sati, a kada je prošlo već 11 sati rasprave, a prošli su tek polovicu amandmana, bilo je prilično jasno kako za zastupnike nema uskoro sna. Sabor se sastao kako bi se izjasnili za 900 amandmana na konačan tekst Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma. Podsjećamo, jedini puta kada je Sabor ostao raspravljati cijelu noć bilo je prošle godine,

U Sabornici su bili zastupnici MOST-a koji su oštro kritizirali prijedloge, dok su s druge strane imali Vladu i zastupnike HDZ-a koji su im se odupirali i argumentirano zagovarali zakon. Nakon punih 15 sati rada, napravili su stanku za vrijeme nogometne utakmice Hrvatska – Azerbajdžan.

Prema svemu sudeći, sjednica će se najvjerojatnije nastaviti do petka navečer. Raspravu o zakonu žele riješiti čim prije kako bi se mogao izglasovati u petak i dostaviti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na potpis te stupiti na snagu prije raspisivanja izbora za Europski parlament, prenosi Index.hr. 


Komentari