Drski kradljivci i lopovi kradu bicikle, kablove, željezne ploče, alat, provaljuju u stanove i pljačkaju trgovine i prolaznike

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 25 kaznenih djela: razbojništvo, drska krađa, sedam teških krađa provaljivanjem, 11 krađa i četiri ostala kaznena djela. Jedna osoba je uhićena na počinjenju kaznenog djela.

U utorak 15. svibnja oko 15.40 sati u Centru, u Kurelčevoj ulici, policijski službenik je na pokušaju krađe bicikla zatekao 62-godišnjaka. Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Između 14. i 15. svibnja, od 9 do 13.30 sati u Novom Zagrebu, na Sarajevskoj cesti, na ranžirnom kolodvoru, nepoznati je počinitelj s lokomotive vlasništvo javnog poduzeća otuđio kablove, pričinivši štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Drska pljačka i razbojništvo

U utorak 15. svibnja oko 15.20 sati na Trešnjevci, na Horvaćanskoj cesti, u trgovini, nepoznati je počinitelj uz prijetnju oštrim predmetom počinio razbojništvo nad 56-godišnjom zaposlenicom i otuđio više stotina kuna.

Isti dan oko 19.10 sati na Trnju, u Ulici Lavoslava Ružičke, nepoznati je počinitelj prišao 71-godišnjakinji te joj strgnuo nakit s vrata, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

Provale

Između 24. i 25. ožujka, od 20 do 8 sati (saznanje 15. svibnja) u Zaprešiću, u Kolodvorskoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u skladište javnog poduzeća i otuđio željezne ploče i alat, pričinivši štetu od više desetaka tisuća kuna.

Između 13. i 15. svibnja, od 20 do 8 sati u Kobiliću, Kobilić, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio alat, oštetivši 37-godišnjaka za više tisuća kuna.

 


Komentari