Drago Prgomet odlazi s pozicije u Gradskoj skupštini: Već se zna njegov nasljednik?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) izjavio je Hini da će na sjednici Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u četvrtak navečer podnijeti ostavku na funkciju predsjednika Kluba jer ne želi obnašati dvije funkcije, te najavio da će Klub HDZ-a na tu funkciju izabrati vršitelja dužnosti.

Špekulira se da bi gradski zastupnik Kazimir Ilijaš večeras trebao biti izabran za vršitelja dužnosti predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Prgomet podsjeća kako je već davno prije rekao da ne želi obnašati dvije funkcije – predsjednika Gradske skupštine i predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Zato, dodao je, večeras će na sjednici Kluba gradskih zastupnika HDZ-a podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Kluba, a  gradski zastupnici HDZ-a na sjednici će izabrati vršitelja dužnosti koji će do daljnjega voditi Klub. Također, poslat će prijedlog Gradskom odboru HDZ-a koji treba potvrditi taj izbor.

“Na sljedećoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a koju očekujemo idući tjedan, Gradski odbor stranke će dati, ili neće dati, suglasnost. Pretpostavljam da hoće i tada će taj novi predsjednik Kluba dobiti i puni legitimitet za vođenje Kluba”, objasnio je Prgomet.

Podsjetio je da je za predsjednika njihova Kluba već bio predložen njihov gradski zastupnik Ivan Kujundžić. No, dodao je  Prgomet,  Kujundžić je sada ispao iz “kombinacije” samim time što je poslao “poruku” o davanju ostavke na mjesto gradskog zastupnika.

“Govorim poruku jer ostavka se ne daje predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a Andriji Mikuliću, nego se ostavka daje u Gradskoj skupštini, Mandatnom povjerenstvu. Dakle, ova njegova ostavka Mikuliću, ne znači ništa. Znači, ako Kujundžić želi doista izaći iz Gradske skupštine mora dati ostavku ovjerenu kod javnog bilježnika tri dana prije sjednice Skupštine Mandatnom povjerenstvu i ono donosi odluku o tome, a ne Mikulić, ne Gradski odbor HDZ-a”, pojasnio je Prgomet.

Dodao je da Gradski odbor HDZ-a donosi odluku samo o tome tko bi Kujundžića, ako podnese ostavku, mogao zamijeniti na funkciji gradskog zastupnika i tada tu odluku ponovno šalje skupštinskom Mandatnom povjerenstvu koje verificira mandat.

“Hoće li Ivan Kujundžić ostati na svojoj odluci koju je rekao Mikuliću pa će doista podnijeti ostavku Gradskoj skupštini ili neće, ja o tome ne znam ništa. Možda hoće, a možda i neće”, rekao je Prgomet.

Naime, HDZ-ov Ivan Kujundžić je jučer, 20. studenoga priopćio kako je podnio ostavku na mjesto gradskog zastupnika, nezadovoljan, kako tvrdi, destrukcijom i pokušajem difamiranja njegova izbora za predsjednika skupštinskog Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Kujundžić je u priopćenju naveo da je Gradskom odboru HDZ-a i predsjedniku Andriji Mikuliću podnio ostavku na mjesto zastupnika. Rekao je kako je prošlo gotovo tri tjedna od kada ga je Gradski odbor HDZ-a u demokratskoj proceduri izabrao za predsjednika Kluba zastupnika u Skupštini, na čemu je bio zahvalan i ustrajan u želji da predano obavi taj važan i kompleksan zadatak.

“No, od samog izbora do danas nije se dogodio niti jedan pozitivni trenutak ili razgovor oko novog konstituiranja našeg Kluba. Naprotiv, samo destrukcija i pokušaji difamiranja mog izbora, a time i nepoštivanja najvišeg političkog tijela Gradskog odbora HDZ-a kao i mene osobno, izabranog na tu funkciju”, naveo je Kujundžić.

Poručio je kako u ovo predbožićno i izborno vrijeme, kada stranka mora djelovati jedinstveno i bez turbulencija, ne želi biti teret u ovom sastavu i radu njihova kluba u Skupštini, te dalje svojom prisutnošću zaoštravati poljuljane međuljudske odnose.


Komentari