DOZNAJTE TKO SU: Ova tri zastupnika zaslužna su za izglasavanje proračuna

Direktno

Tri glasa potrebna za izglasavanje novog zagrebačkog proračuna Milanu Bandiću su osigurali glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić, HSLS-ov zastupnik Miroslav Polovanec i zastupnik Nezavisne liste Zagreb Jozo Milićević, doznaje se nakon što je s 26 glasova prema 24 u Gradskoj skupštini prihvaćen prijedlog gradskog proračuna za 2019.

Zastupnici Gradske skupštine u četvrtak su većinom podržali novi zagrebački proračun težak 8,19 milijardi kuna, koji je veći za 185 milijuna kuna u odnosu na ovu godinu.

Prije glasovanja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nedostajale su tri ruke do potrebne većine od 26 glasova, budući da je prethodno raskinuo koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku koji imaju pet gradskih zastupnika.

Rasprava o proračunu bila je obilježena stankama klubova i iznenadnim dolaskom Milana Bandića u Starogradsku vijećnicu, koji se tamo jutros pojavio unatoč tome što se nalazi u bolnici zbog plućne embolije.

Bandić se prije glasovanja o prijedlogu proračuna vratio u bolnicu nakon što je, očito, dogovorio potrebnih 26 glasova, prenosi Hina.


Komentari