‘DOLIJEVAJU NOVI BENZIN NA VATRU’ Petek prozvao Holding zbog tužbe protiv sindikata, iz Grada poručili: ‘Tužba je danas povučena’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Gradski zastupnik iz redova SDP-a Renato Petek je na sjednici Gradske skupštine za govornicom spomenuo tužbu Holdinga protiv sindikata, a o tome se oglasio i na Facebook profilu.

“Holding je podigao tužbu protiv sindikata zbog nezakonitog štrajka! Poslije prijetnji, dolijevaju i novi benzin u vatru. Zbog panike ili osvete? Ročište je zakazano za sutra ujutro na Županijskom sudu, na dan kada je ranije organizirano i mirenje sindikata i Holdinga”, napisao je.

“Zagrebački Holding je jučer, 25. siječnja podigao tužbu protiv svih sindikata koji djeluju unutar gradske mega tvrtke. Ročište je zakazano za sutra ujutro, na Županijskom sudu ‘radi zabrane nezakonitog štrajka’. Interesantno da je danas poslije uspješnog dogovora i povratka radnika na posao tužba dostavljena i sindikatima, koji su bili u pripremama za sutrašnji ranije dogovoreni sastanak u postupku mirenja”, dodao je u objavi.

“Još uvijek neslužbeno, tužba je upravo povučena, no po dostavi poziva krenule su pripreme za ročište, angažirani su odvjetnici, punomoćnici. Sada, u raspravi na sjednici Gradske skupštine na moje pitanje o tužbi, nitko nije potvrdio ni demantirao informaciju o povlačenju tužbe”, objavio je Petek.

U komentaru mu se javila glasnogovornica Grada Zagreba koja je napisala: “Tužba je danas povučena, nakon što je prestao nezakoniti štrajk”.

 


Komentari