Dolenec o upitniku za mjeru RO ‘Grad ima neke resurse gdje bi mogao smisliti edukacije i usavršavanja za tržište rada’

Foto: Screenshot

Iako je od revidiranja mjere roditelj odgojitelj prošlo više od mjesec dana, čini se kako obje strane imaju još dosta toga za reći. Ovih dana aktualan je upitnik putem kojega Grad Zagreb želi doći do informacija o korisnicima mjere kako bi ih lakše pripremili za izlazak iz mjere, odnosno ulazak na tržište rada.

Razgovarali smo s dvije predstavnice, Ljiljanom Dragić iz udruge Hrvatska mati i Ana Marijom Berbić Lacko iz HURO-a koje su složne u tome da je upitnik trebalo odraditi prije te da suradnju odbijaju, jer kad su oni željeli ostvariti suradnju, Grad ju nije prihvatio.

Moguće edukacije

“Poslali smo upitnik, sastavljen tako da postavlja niz pitanja uz socijalni profil i radne karijere. Grad tu ima neke resurse gdje bi mogao smisliti neke edukacije i usavršavanja za tržište rada, pojasnila je u srijedu zamjenica gradonačelnika, Danijela Dolenec u emisiji “Zagrebi po Zagrebu” Radio Sljemena.

“Ja naglašavam da je glavna mjera ubrzano investiranje u vrtiće, a ovim upitnikom želimo doista adresirati eventualno socijalno ugrožene skupine i vidjeti da li postoji prostor da se naprave neke edukacije. Tu se grad može i želi uključiti” obrazložila je Dolenec.

Gostujući u emisiji, pozvala je korisnike mjere da ispune upitnik.

 


Komentari