‘DOLAZI TURISTIČKA SEZONA’ Glas apelira na Plenkovića i Božinovića: ‘Otvorite Markov trg!’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL/ Ilustracija

Hrvatska je liberalna politička stranka Glas, uputila apel premijeru Andreju Plenkoviću i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da omoguće javnosti pristup Markovom trgu.

Naime, Glas u svom priopćenju podsjeća da je Markov trg zatvoren za javnost već osam mjeseci, odnosno od incidenta u kojem je ranjen mladi policajac te navode da su tada premijer Plenković i ministar Božinović najavili obuhvatni plan sigurnosti Markovog trga, no kako kažu, nije se stiglo dalje od limene ograde.

“Najviše državne institucije svakako treba zaštititi, no to ne znači da jedan od najvažnijih gradskih trgova, pogotovo kad je u pitanju turizam, treba za građane i turiste biti zatvoren unedogled”, objašnjavaju iz Građansko-liberalnog saveza.

Ovim priopćenjem, Glas apelira na premijera Plenkovića i ministra Božinovića da hitno predstave plan sigurnosti i omoguće javnosti pristup Markovom trgu, jer kako vjeruju, dolazi turistička sezona u kojoj se Grad konačno može nadati turistima. Osim toga, ističu i važnost Crkve svetoga Marka kao jedne od najvažnijih zagrebačkih turističkih atrakcija.

Podsjećamo da je Crkva svetoga Marka jedna od najstarijih građevnih spomenika grada Zagreba te je zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

 

Komentari