Dok SDP-u prijeti ovrha zbog troškova Bandićeve kampanje, Bernardić i Bandić slave rođendan

FOTO: Prigorski.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec susreli su se u utorak na večeri povodom 40. rođendana zajedničkog im prijatelja Dalibora Bastalca, predsjednika zelinskog ogranka Stranke rada i solidarnosti, piše prigorski.hr.

Bernardićevom SDP-u zbog troškova kampanje Milana Bandića iz 2009. godine prijeti ovrha, a Visoki trgovački sud donio je odluku kako SDP mora platiti 9,5 milijuna kuna troškova kampanje. Njihova zajednička večera dogodila se upravu u jeku velike financijske krize u SDP-u.

SDP-ov Mihael Zmajlović objavio je fotografiju na svom Facebook profilu i prokomentirao da predsjednik SDP-a ne bi smio sjediti za stolom s osobom zbog koje im prijeti blokada: “Da bi reč rekel…Predsjednik SDP ne smije sjediti za istim stolom s osobom zbog čijih sumnjivih računa i s njima povezanih neobičnih presuda stranci prijeti blokada. I još k tome na pompoznoj rođendanskoj proslavi osobe koja državi duguje preko 1,3 milijuna kuna.”

Slavljenik Dalibor Bastalec, koji je zajednički prijatelj Bandića i Bernardića, jedan je od vijećnika zagrebačke Županijske skupštine koji su rušili Zmajlovića uz pomoć postizbornih preslagivanja. Bastalec je inače bivši HDZ-ovac, poduzetnik koji ima mesnice s piletinom, koji je nakon napuštanja HDZ-a novu političku opciju našao u stranci Milana Bandića. Inače je, kako doznaje Jutarnji, zaposlenik zagrebačke Gradske uprave, a njegovo se ime nalazi na listi dužnika Porezne uprave


Komentari