Dočekali Bandića pred Skupštinom: Jedva se probio u zgradu pokraj ljutitih prosvjednika

Jurica Galoic/PIXSELL

Oko 150 građana iz Podsuseda, Brezovice i Resnika prosvjedovalo je jutros, uoči sjednice,  ispred zagrebačke Gradske skupštine protiv prijedloga Plana gospodarenja otpadom.2+

“Plan je loš i on ne smije biti prihvaćen sve dok se ne izmijeni. Prvenstveno treba razmisliti o lokacijama pojedinih postrojenja jer su sva ona trenutno zamišljena u blizini naseljenih mjesta što ozbiljno može ugroziti zdravlje građana. U Brezovici nam prijete s kompostanom za koju nas nitko od 2014. pa do danas nitko nije pitao”, rekla je Ivana Pogačić iz Udruge Obraz.

Jurica Galoic/PIXSELL

Dok su građani iz Brezovice su odnijeli svojih 5.000 potpisa Andriji Mikuliću, predsjedniku Gradske skupštine, stanovnici Podsuseda su svojih 8000 potpisa uručili gradonačelniku koji je ulazio u zgradu Skupštine.

Jurica Galoic/PIXSELL

“Potpise smo urudžbirali, ali ih on nije htio primiti. Sada nas nije mogao ignorirati”, rekla je Marijana Jambrišak Račić iz udruge EKO 2000 Podsused.

Milana Bandića se jedva probio do vrata, a čalnovi Gradske uprave dočekani su negodovanjem okupljenih prosvjednika kojima su podršku došli pružiti Nikola Grmoja i Marko Sladoljev iz Mosta te članovi Živog zida.

 


Komentari