Diskriminiraju li Zagrepčani Srbe? Gradski zastupnik ima zanimljiv stav

Facebook/ Renato Petek

U posljednje vrijeme puno tenzija se stvorilo oko plakata Samostalne Demokratske Srpske Stranke koji su kod dijela javnosti stvorili dojam da se radi o provokaciji. Stoga je uslijedio cijeli niz slučajeva u kojima su zabilježena oštećenja spornih plakata uz redovito ostavljanje uvredljive poruke.

Gradski zastupnik iz Kluba SDP – Naprijed Hrvatska! Renato Petek jedan je od najaktivnijih zastupnika Gradske skuštine. Slagali se s njegovim mišljenjem ili ne, činjenica je da je jedan od rijetkih koji redovito komentira sva aktualna događanja u gradu pa se tako oglasio i oko ove teme.

“Boris Milošević, čuvaj se ruke s Knežije! Žalosti me i zabrinjava što ovakve prizore vidim u mom Zagrebu. Osim toga, nedaleko ovog plakata je onaj Grada Zagreba na kojem piše kako je Zagreb otvoren i siguran grad. Osim što je upitno radi li se o prikrivenom financiranju kampanje stranke BM365 novcem Zagrepčana, ostaje i pitanje mogu li se svi u Zagrebu osjećati sigurno?”, poručio je Petek.

Podsjetimo, SDSS je nedavno održao i konferenciju na temu predizbornih plakata koji su oštećeni u više hrvatskih gradova. Na njoj je predsjednik stranke Milorad Pupovac poručio da su plakati usmjereni protiv straha, odnosno da su za slobodu i oslobođenje društva od mržnje. Te riječi jako su iznervirale Miru Bulja, hrvatskog branitelja i saborskog zastupnika Mosta koji je Pupovcu odgovorio s protupitanjima “Milorade, znaš li ti kako je biti Hrvat u Hrvatskoj?!”,  “Milorade, znaš li kako je biti Hrvat u Srbiji, pod čizmom tvog prijatelja i u mnogo čemu partnera Aleksandra Vučića i vaših istomišljenika?!” i  “Gdje je dr. Ivan Šreter, Hrvat i osvjedočeni mirotvorac kojem su presudili upravo ovakvi ‘borci protiv mržnje’ kakvi postavljaju plakate s provokacijama na Trpinjskoj cesti?!”.

Bulj iznerviran provokacijama poslao oštru poruku Pupovcu


Komentari