Denis Hrestak napustio SDP?

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Zagrebački SDP-ovci u nedjelju su u drugom krugu unutarstranačkih izbora za predsjednika zagrebačkog odbora SDP-a koji će ih voditi iduće četiri godine, izabrali saborskog zastupnika Gordana Marasa.

Maras je pobijedio s, prema još uvijek neslužbenim rezultatima, 843 glasa (52,85 posto) prema 752 (47,15 posto) koliko je dobio Denis Hrestak, koji je slovio za favorita predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Vodstvu SDP-a na državnoj razini novoizabrani predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a poručio je kako bi se, nakon njegove pobjede, “na njihovu mjestu zamislio”.

“Okrećemo novu stranicu zagrebačkog SDP-a i neće više biti bitno iz koje ste ekipe i s kim ste dobri, nego ćemo otvoriti priliku ljudima da rade i da se dokažu. Bavit ćemo se problemima građana Zagreba, to je naš posao, a ne baviti se kombinacijama unutar stranke. Upozoravat ćemo na ono što je loše u Zagrebu i truditi se pobijediti na idućim izborima”, najavio je.

Hrestak napustio stranku

U nedjelju, kada su se održavali izbori, Denis Hrestak je izjavio da je potrebno zastutaviti podjele u stranci te da pruža ruku suradnje svim protukandidatima na izborima.

“Idemo prema ujedinjenju stranke, treba zaustaviti podjele i međusobne obračune i nakon toga idemo u borbu za osvajanje vlasti u gradu Zagrebu”, kazao je Hrestak za N1.

Međutim, kako doznajemo iz pouzdanih izvora iz SDP-a, Denis Hrestak danas je napustio stranku nakon poraza protiv Gordana Marasa u borbi za čelno mjesto zagrebačkog SDP-a.

Hrestak je kazao, govori nam naš izvor, da više nije dužnosnik ni javna osoba te da ne želi u javnost.

Matej Mišić, SDP-ov gradski zastupnik, nije potvrdio navedenu informaciju, no kazao nam je da cijeni Denisa Hrestaka te da ne vjeruje da će se odlučiti na takav potez jer, dodaje, još jako puno može dati stranci.


Komentari