DEČKO IZ DUBRAVE: Joško Klisović želi promijeniti mentalitet Zagrepčana

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Josip Klisović javnosti je poznat kao uspješni diplomat i saborski zastupnik, a najavio je da će Zagreb pretvoriti u pravu svjetsku metropolu. O svojim planovima i osobnom životu otkrio je više za Dnevno.hr.

Rođeni Zagrepčanin, Klisović je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio i poslijediplomski studij iz međunarodnog prava. Školovao se i na Malti i na Harvardu. Rođen je 1968. godine u Dubravi, koju i danas ističe kao najdraži zagrebački kvart. Svjestan je da je kvart na istoku grada poprilično zanemaren i da mu je potrebna temeljita obnova.

Osim Dubrave, Klisovića za istok grada veže i Zoološki vrt, u kojem je kao dječak stvorio brojne drage uspomene. U svom programu ima plan proširenja Zoološkog. Tu je i Maksimirski stadion, Klisoviću drag zbog navijačke pripadnosti Dinamu.

“To je klub čije sam utakmice kao dijete išao gledati nedjeljom s ocem. To se pamti i ostaje u srcu”, ispričao je Klisović.

Klisović ima punu potporu svoje obitelji koja je također nezadovoljna stanjem u kojem se nalazi Zagreb. Nisu sretni zbog njegovog razvlačenja po medijima, ali podržavaju kandidaturu.

“Niti oni, kao niti ja, nisu zadovoljni stanjem u Zagrebu i od njih sam dobio punu podršku za kandidaturu”, rekao je Klisović.

Baveći se diplomatskim poslovima obišao je brojne svjetske metropole, a po uzoru na njih i želi obnoviti Zagreb. Zaključuje da Zagrebu fali moderan razvoj. Osim oronule vizure grada, kao probleme ističe zakrčene prometnice, lošu infrastrukturu, te zapuštene kulturne centre i kazališta koji vape za obnovom.

“Gdje god se okrenemo, ne možemo biti zadovoljni”, zaključuje Klisović.

Osim ulaganja u kulturu, Klisović se želi baviti i ulaganjem u sportske objekte. Ističe da je važno ulagati u njih kako bi već djeca koja započinju sa sportom imala dobre uvjete za postizanje vrhunskih rezultata.

“Svi smo uvijek ponosni na uspjehe naših sportaša, a oni nemaju normalne uvjete za treniranje”, smatra Klisović.

Kod građana Zagreba želi potaknuti bolji pristup poslu i životu. Ističe da želi slomiti prevladavajuće mišljenje da je moguće uspjeti samo kao dio neke mreže ili pod zaštitom moćnika.

Želim da ljudi ne izgube vjeru da se i kod nas može uspjeti svojim znanjem i vještinama, na pošteni način“, zaključuje Klisović.

Komentari