Davor Bernardić odlazi s mjesta predsjednika SDP-a: Imenovao i zamjenika

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Nakon 20 godina u Zagrebu se dogodilo čudo! Srušila se tradicionalna SDP-ova utvrda i na vlast je došao HDZ.

SDP-u je ovo najgori izborni rezultat u zadnjih 20 godina od kada se primjenjuje aktualni izborni sustav te najgori izborni rezultat u Zagrebu, još od 2003. godine.

“Predsjedništvo je donijelo odluku da će se raspisati izbori za novo vodstvo u najkraćem mogućem roku. Za predsjednika se više neću kandidirati, a za v.d. predsjednika predlažem Zlatka Komadinu”, rekao je Davor Bernardić.

Dodao je kako će biti još analiza o potopu izbornih rezultata. “Nikoga ne okrivljujem. SDP ide dalje. Računajte na nas”, naglasio je Bernardić.

“O tome tko će doći na mjesto predsjednika ili predsjednice odlučit će članice i članovi SDP-a. Što se tiče napetosti u stranci, ona je velika. No, stranka će naći put. Socijaldemokracija je potrebna Hrvatskoj”, istaknuo je Bernardić.

Hoće li ostavku dati i ostali članovi Predsjedništva, još nije poznato.

Podsjetimo, SDP je osvojio jedva petinu glasova Zagrepčana odnosno ti su rezultati polovina prethodnih rezultata, ako se promatraju posljednja četiri parlamentarna izbora.

Kukuriku koalicija predvođena SDP-om 2011. je u Zagrebu osvojila 51 posto glasova dok je HDZ bio na 33 posto biračkih glasova. Na zadnjim izborima 2016. godine, omjer snaga dviju najvećih i najjačih političkih stranaka u Hrvatskoj gotovo se izjednačio. Tada je SDP dobio 35 posto glasova, a HDZ, koji je bio u sklopu Domoljubne koalicije dobio je 32 posto glasova.

Davor Bernardić ponovo doživio brodolom u Zagrebu: Nakon lokalnih izbora i na nacionalnoj razini Zagrepčani mu okrenuli leđa

Komentari

loading...