Darinko Kosor: ‘Sutra je trenutak istine, nećemo nasjedati na provokacije’

FACEBOOK/DARINKO KOSOR

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor u srijedu je, uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine na kojoj se očekuje rasprava o gradskom proračunu za iduću godinu, najavio kako njegovi zastupnici neće podržati gradski proračun.

“Sutra je trenutak istine, nećemo nasjedati na provokacije Nemoralnih za Hrvatsku, kako bih ja nazvao stranku koja je do jučer bila u koaliciji s Milanom Bandićem, koja je toliko licemjerna da bi zadržala svoje predstavnike u izvršnoj vlasti, a glumili bi oporbu u Gradskoj skupštini”, poručio je Kosor.

Istaknuo je kako je HSLS izašao iz koalicije prije tri godine i da je tada dao ostavku kao predsjednik Skupštine i naglasio da će “HSLS sutra glasati kao oporba”.

Mrak-Taritaš u utorak je novinarima u saboru rekla kako bi jedino Klub HSLS-a i neovisnih Sandre Švaljek, s po troje zastupnika, mogao podržati proračun, a gradski zastupnik iz Kluba Neovisni za Hrvatsku, Krešimir Kartelo, nedavno je iznio sumnje kako bi HSLS-ovi zastupnici mogli podržati proračun.

Prema procjeni Mrak-Taritaš, u ovom trenutku u Gradskoj skupštini su 23 ruke za proračun, a za prolaz proračuna potrebne su još tri


Komentari