Danijela Dolenec: ‘Tražimo motivirane i stručne ljude, nebitno je li netko član stranke, naše ili neke treće’

Foto: Pixsell

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec komentirala je prvih 47 dana nove gradske vlasti, otkrila je koje poteze ne bi ponovili, a progovorila je i o budućim planovima.

Na pitanje kojim potezom nove gradske vlasti glavnog grada je u ovih 47 dana najponosnija rekla je da su ih potegnuli u nizu područja koja su u kampanji okarakterizirali kao prioritete.

“Iako to nisu najinteresantniji potezi za javnost, puno smo se posvetili proračunu i preustroju gradske uprave”, rekla je. “Ako smo kao izvršni tim glava, tijelo je gradska uprava i zato je to bilo predmet prve skupštine”, rekla je Dolenec.

“Već kod preustroja smo mapirali unutarnji ustroj svakog ureda, tu ima još puno posla. Unutarnji izgled tih ureda jako je varirao i ima prostora za bolju sinergiju u povezanost. Smatramo da služba gradske skupštine spada u ingerenciju Gradske skupštine i vraćena je tamo”, dodala je.

Govorila je  i o potezima koje ne bi ponovili. “Što se tiče odluka vezanih uz imenovanja, mislim da će se kvaliteta odluka pokazati u djelovanju institucija. Odluke morate donositi u okolnostima u kojima se nađete. Pred nas na dnevnoj razini dolaze isteci mandata… Konstantno smo u potrebi da ekipiramo Upravna vijeća. To nisu zapošljavanja nego velike odgovornosti za ljude koji tu dolaze”, rekla je i dodala kako se nada da će ti potezi biti opravdani s vremenom.

“Sva zapošljavanja u gradskoj upravi idu javnim natječajem. Mi ćemo napraviti da natječaji za pročelnička mjesta budu kompetitivni. Mi tražimo motivirane i stručne ljude”, izjavila je za N1 pa dodala da članstvo u stranci, pa ni njihovoj, nije nikakav uvjet.

“Upravna vijeća imenuje gradonačelnik, a onda oni provode natječaje”, objašnjava. “U kampanji smo imali preko 1.500 donacija. Dijelom se to u javnosti komentiralo kao oblik transakcije, to je bespredmetno. Ljudi koji uzimaju odgovoran posao Upravnih vijeća uzimaju na sebe veliku odgovornost. To nisu zaposlenja. Mi se vodimo time da izaberemo ljude koji će to napraviti stručno i neovisno od nas. Nebitno nam je je li netko član stranke, naše ili neke treće. Mislim da to odlukom o UV-u bolnice Srebrnjak i dokazujemo”, tvrdi Dolenec.

Dodaje i kako misli da “smjenjivanje samo zbog smjenivanja” nije dobra praksa, ali da “neće zažmiriti tamo gdje treba”.

“Mjesecima se nisu donosile odluke. Onaj tren kad smo stupili u zgradu gradske uprave dočekalo nas je stotine predmeta”, kaže Dolenec.


Komentari