’DA JE OSTAO ŽIV, NE BI BIO UHIĆEN’: Mesić jasan oko korupcijske hobotnice, zanimljivo, usporedio je HRT i Glas Koncila

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji Pressing, N1 televizije. Govorio je dakako o uhićenjima u aferama Milana Bandića, o HRT-u, ali i aktualnoj politici.

Rekao je kako se nada da će nakon “sitnih riba” upletenih u korupciju, na red doći i krupne. Mišljenja je i da Bandić ne bi bio uhićen da je ostao živ.

“On je bio prisluškivan, pritvaran, u istražnom zatvoru… Događalo se nešto s njim što je naslućivalo da će neke sankcije biti poduzete. No dokle god su njegovi glasovi bili potrebni saborskoj većini, njega nitko nije dirao”, ističe. Shodno uhićenjima, zaključuje i kako je jasno da je Zagrebom vladala zločinačka organizacija.

HRT ili Glas Koncila

Upitan je potom i o uključenosti glavnog ravnatelja HRT-a u afere Milana Bandića koje su mu osigurale stan. Mesić navodi kako mu izgleda kao da tu javnu medijsku kuću uređuju urednici Glasa Koncila. “Oni se predstavljaju tako skrušeno, kao veliki vjernici, a takve su im i emisije. A vidjeli ste o čemu se radi, trebalo je vremena da se institucije uključe i počnu raditi svoj posao”, objašnjava.

Što se tiče budućnosti Zagreba, tvrdi kako se uprava promijenila te da vjeruje da će se stvari izvesti na čistac.

Komentari